Lobsters – Tom Ellen & Lucy Ivison

Lobsters_CVR_2015.indd

Hannah en Sam kennen elkaar niet, maar hebben allebei dezelfde missie: niet als maagd naar de universiteit gaan. Niet dat ze nou per se op zoek zijn hun lobster, nee, seks is gewoon iets wat ze een keer gedaan moeten hebben zodat ze verder kunnen met hun leven. Ze hebben hiervoor nog precies één zomer. Maar in plaats van een onvergetelijke vakantie vol jaloersmakende romantiek en stomende seksmarathons, gaat het er tijdens de zomer van zowel Hannah als Sam nogal awkward aan toe.

De nutteloze maar goedbedoelde raad van vrienden en gênante dates helpen ook niet echt tegen hun diepgewortelde angst om voor altijd seksloos door het leven te gaan. Gelukkig helpt het lot een handje om hen bij elkaar te brengen. Nu moeten ze alleen nog in zichzelf én in happy endings leren vertrouwen.

Mijn mening

Dit boek was ook weer zo’n boek waar een gigantische buzz omheen hing. Emmy van het blog ‘Zon en Maan‘ ontwierp de cover (die in het echt gigantisch fluoriserend is!) en vanaf dat moment moest ik het boek hebben.

Ik ben zelf iemand waar altijd wel iets genants mee gebeurd. Ik ben onhandig en een flapuit en deze combinatie is echt niet goed. De keren dat ik in het openbaar over mijn eigen voeten struikelde, kan ik niet meer op 2 handen tellen en ook de dingen die ik soms zeg, zijn echt raar.

‘Lobsters’ was dan ook een feest van herkenning. Ik kocht het boek trouwens in de leukste boekenwinkel van Nijmegen, de ‘Nijmeegse kinderboekwinkel‘, een aanrader als je daar in de buurt bent. Ik voelde me iets te oud (haha) voor deze winkel, maar om een boek uit te zoeken met kinderen, is dit echt een feest. Een dag nadat ik het gekocht had, heb ik het al uitgelezen. Het is een Young Adult, dus het taalgebruik is makkelijk en daardoor leest het gewoon heerlijk weg. Het verhaal is vermakelijk, er zitten zeker een flink aantal ‘LOL’-momenten bij en het loopt goed af. Wie wil dat nou niet?

Eindoordeel

Ik ben fan van de boeken van Blossom Books en ‘Lobsters’ vormt daar geen uitzondering op. Geweldig om te lezen als je nog een teen bent, maar net zo leuk als je al een oud wijf bent als ik. Herkenbaar, leuk en vermakelijk.

Specificaties

Lobsters by Lucy Ivison, Tom Ellen
Published by Blossom Books
Genres: Young Adult
Pages: 304
ISBN: 9789020679816

[bol_product_links block_id=”bol_55db02c8b8b29_selected-products” products=”9200000040900036,9200000046570711″ name=”lobsters” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Lobsters – Tom Ellen & Lucy Ivision

Lobsters UK

Sam and Hannah only have the holidays to find ‘The One’. Their lobster. But instead of being epic, their summer is looking awkward. They must navigate social misunderstandings, the plotting of well-meaning friends, and their own fears of being virgins for ever to find happiness. But fate is at work to bring them together. And in the end, it all boils down to love. Read more