Meedogenloos – Scott Bergstrom (The Cruelty #1)

Meedogenloos

Gwendolyn Bloom is 17, eigenzinnig en slim. Wanneer haar vader spoorloos verdwijnt in Parijs, hoort ze van de CIA dat hij al jaren als spion voor hen werkt. De CIA weigert haar vader echter te helpen. Gwen vertrouwt hen niet, zeker niet wanneer ze een gecodeerd bericht van haar vader vindt. Ze móét hem redden, koste wat kost. Haar zoektocht brengt haar naar de onderwereld van Parijs, Berlijn en Praag. In deze keiharde wereld ontdekt Gwen dat zij net zo meedogenloos moet zijn als de mannen die op haar jagen.

Mijn mening

Op de achterflap staat ‘voor de liefhebbers van the Bourne Identity’ en ik kan je vertellen, dat is ‘Meedogenloos’ ook echt. The Bourne serie kijk ik regelmatig opnieuw en net als Jason Bourne vliegt Gwen van de ene gevaarlijke situatie in de andere. En daarbij staat ze, ondanks wat flinke onzekerheden en twijfels, echt haar vrouwtje. Wat een kickass vrouwelijke hoofdpersoon heeft Scott Bergstrom neergezet in dit boek!

Het begin al met een situatie op school, waar ik erg om heb moeten lachen. Dan verdwijnt haar vader en begint het serieuze werk. Scott Bergstrom deinst niet terug voor gruwelijke details en dat maakt het boek ook zo ontzettend spannend. Daarnaast heeft Scott Bergstrom alle locaties waar ‘Meedogenloos’ zich afspeelt ook goed beschreven, tot in de duistere hoekjes aan toe, wat positief meewerkt in je leesbeleving.

Ik las het boek in één ruk uit, omdat je oprecht op het puntje van je stoel zit. Ik heb regelmatig mezelf tot rust moeten roepen, ik vocht met Gwen mee, maar zat ook ademloos te lezen over de manier waarop zij zich in elke situatie staande houdt. Met name in de laatste hoofdstukken zitten behoorlijk wat ontwikkelingen waarbij Gwen voor verrassingen komt te staan en ondanks dat het geen onwijze cliffhanger heeft aan het einde, wil ik zeker weten hoe het met Gwen verder zal gaan.

Eindoordeel

‘Meedogenloos’ van Scott Bergstrom is een boek waarbij je van begin tot eind op het puntje van je stoel zit tijdens het lezen. Gwen is een kickass hoofdpersoon die zich van begin tot eind staande houdt in elke situatie.

Specificaties

Meedogenloos by Scott Bergstrom
Translator: Sandra van de Ven
Series: The Cruelty #1
Published by De Fontein
Genres: Young Adult
Pages: 448
ISBN: 9789026142093

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_591eb5a75f765_selected-products” products=”9200000072403725,9200000072642995″ name=”Meedogenloos” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]