De dagen – Anita Larkens

9200000062770052

Tijdens een voorjaarsnacht verdwijnen de kleuters Frida en Mees uit het huis van hun moeder. Beide ouders, Maud en Maarten, zijn de eerste verdachten. Hoewel de ex-geliefden al meer dan een jaar uit elkaar zijn, brengt het noodlot hen weer samen.
In de dagen en weken die volgen, wordt er met man en macht naar de kinderen gezocht. Vanaf het begin duiken de media bovenop het verhaal van de losbandige, jonge moeder die in het openbaar haar tranen niet toont. Maar waar moet je beginnen als het spoor al bij de voordeur eindigt? Read more

De betrokkenen – Anita Larkens

de betrokkenen

De veertienjarige Eliza is als enige aan de brand ontsnapt waarbij haar broertjes en zusjes zijn omgekomen. Documentairemaakster Nora legt de nasleep van dit drama vast. Gaandeweg de interviews raakt Nora meer en meer verweven met de levens van de betrokkenen. Als Eliza’s beste vriendin verdwijnt, komt alles op scherp te staan. Wat verbergt Eliza? Het zijn uitgerekend de filmbeelden van Nora die een verontrustende waarheid onthullen. Read more

Schaduwdochter – Anita Larkens

schaduwdochter

Wat als de waarheid erger is dan de leugen? Na het stuklopen van haar huwelijk pakt psychologe Mare Berg de draad weer op. Vastbesloten om er het beste van te maken neemt ze een nieuwe casus aan. Het betreft een jonge vrouw, Chantal, die vanwege meerdere diefstallen door Reclassering is doorverwezen. Een eenvoudige zaak – zo lijkt het in eerste instantie – maar Chantal drijft Mare al gauw tot het uiterste.

Als Chantal spoorloos verdwijnt, ontfermt Mare zich over haar dochtertje. Vier jaar lang is ze met hart en ziel moeder van de kleine Suus. Tot Chantal terugkomt. Wat volgt is een zenuwslopend kat-en-muisspel, dat Mare tot een onvoorstelbare daad drijft. De gevolgen zijn verstrekkender dan iemand voor mogelijk heeft gehouden.

Mijn mening

Vanaf de eerste bladzij van ‘Schaduwdochter’ van Anita Larkens leef je eigenlijk al met Mare mee. Na het stuklopen van het huwelijk, wat een rotervaring is, is het voor Mare lastig om weer aan het werk te gaan. Als ze dan Chantal als eerste patient krijgt, dan begint de rotzooi pas echt.

Dan neemt Mare namelijk een beslissing, die op het eerste gezicht heel irrationele beslissing lijkt en die haar wel heel makkelijk af gaat. En dat wekte bij mij wantrouwen op. Ik vertrouwde het verhaal niet helemaal, ondanks dat ik er wel in mee ging. Het laatste deel van het boek kwam eigenlijk als een klap in mijn gezicht, dit had ik echt helemaal niet verwacht! Maar, dit kwam wel als een soort ‘Ooooh, zo zit het’ moment en verklaarde alles.

Eindoordeel

Een spannende psychologische thriller die echt nog wel een paar dagen blijft hangen. Brrr.

Specificaties

Schaduwdochter by Anita Larkens
Published by De Crime Compagnie
Genres: Thriller
Pages: 303
ISBN: 9789461091482

[bol_product_links block_id=”bol_54d79813e1057_selected-products” products=”9200000022239405,9200000022508902″ name=”schaduwdochter” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]