Vroeger is alles wat ik van je heb – Adam Silvera

Een hele zware, maar mooie young adult over liefde en verlies.

Synopsis

Griffins wereld stort in. Zijn ex-vriendje Theo is namelijk plotseling gestorven. Ze woonden ver van elkaar vandaan en Theo had zelfs al een nieuwe relatie, maar diep vanbinnen was Griffin blijven geloven dat ze ooit weer samen zouden zijn. Die droom is nu voorgoed voorbij. En dan blijkt dat Griffin maar bij één iemand echt zijn hart kan luchten: Theo’s nieuwe vriendje Jackson. Kan Griffin de confrontatie aan, met zijn verleden én met zijn toekomst?

Mijn mening

Als je de titel van dit boek leest, weet je al hoe heftig het boek zal zijn. En dat is het ook. Je leest over Griffin, die zijn vriendje Theo verliest. Hij moet met het verlies omgaan, maar ook met het feit dat Theo een ander had. Dat is zwaar en langzaam kom je erachter wat er precies met Theo gebeurd is en hoe Griffin daarmee om gaat.

Adam Silvera heeft niet alleen een mooi boek geschreven over de liefde, maar ook over rouwen. Die twee gaan hand in hand in dit verhaal en dat is mooi. Ik zat regelmatig met tranen in mijn ogen te lezen. Adam Silvera weet het goed te beschrijven, alle emoties waar Griffin mee te maken krijgt: woede, verdriet, verliefdheid, je gaat er als lezer samen met Griffin doorheen. Maar, het is geen luchtig boek dat je zo even tussendoor leest.

Dat zorgt ervoor dat als je al niet heel blij in je vel zit, het boek je een stuk minder blij zal maken. Ik had op sommige punten moeite om het boek op te pakken, gewoon omdat ik wist dat Griffins emoties mij ook zouden raken. Dat vind ik knap, maar dat zorgt er ook voor dat ik ‘Vroeger is alles wat ik van je heb’ niet nog een keer zal oppakken. Ik ben wel heel benieuwd geworden naar het andere boek van Adam Silvera, omdat zijn schrijfstijl me wel aansprak.

Ondanks dat ik het een zwaar boek vond, vind ik het wel goed dat dit soort boeken er zijn, helemaal in het genre young adult. Rouw en verlies zijn dingen die iedereen meemaakt en dan is het fijn om daarover te kunnen lezen en het gevoel te krijgen dat je niet alleen bent.

Eindoordeel

‘Vroeger is alles wat ik van je heb’ van Adam Silvera is een mooi boek over rouw, verlies, verdriet en liefde. Een zwaar onderwerp en zo voelt het boek ook.

Specificaties

Vroeger is alles wat ik van je heb by Adam Silvera
Translator: Lies Lavrijsen, Tine Poesen
Published by Clavis
Genres: Young Adult
Pages: 348
ISBN: 9789044831733

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *