Kleine leugens – Isabel Ashdown

Een thriller waar ik moeilijk in kon komen.

Synopsis

Achttien jaar geleden zei Martha haar beste vriendin Juliet Sherman gedag op een donker weggetje langs een rivier in de Londense nacht. De volgende morgen werd Juliets fiets gevonden aan de waterkant. Juliet zelf was spoorloos verdwenen.

Bijna twee decennia later is Martha een bekende tv-persoonlijkheid en bereidt ze zich voor op het presenteren van een nieuw opsporingsprogramma. Haar eerste zaak is die van Juliet. Na al die jaren moet Martha contact zoeken met haar oude vrienden om te ontdekken wat er precies gebeurde in de laatste momenten van Juliets leven. Maar ook de allerbeste vrienden hebben geheimen voor elkaar.

Mijn mening

Ik weet niet of het aan mij lag, dat ik te druk in mijn hoofd was om goed te lezen, maar ik kwam maar moeilijk in ‘Kleine leugens’ van Isabel Ashdown. Je wisselt regelmatig van perspectief en dat kan of een tempo in een boek brengen of lastig zijn. Dat laatste was bij mij het geval. Ik kwam er maar niet in en heb er nog even over nagedacht om het boek gewoon niet uit te lezen. Maar er was iets in het verhaal waardoor ik het toch uit wilde lezen, ik wilde echt weten wat er nou precies met Juliet gebeurd was.

De tweede verhaallijn intrigeerde me ook, want vanaf het begin is het niet duidelijk waarom deze erin zit. Dat vond ik boeiend genoeg om door te lezen. En dat was gelukkig wel de moeite waard. Na ongeveer de helft komen er langzaam onthullingen waardoor je geintrigeerd wordt en gewoon verder wilt lezen. Zeker het laatste stuk las ik in één ruk uit, want dat was geowon ook heel spannend.

Isabel Ashdown heeft het verhaal zo geschreven dat je op een gegeven moment wel doorhebt hoe het verhaal zit, maar dan gooit ze het nogmaals over een andere boeg en blijkt er toch meer aan de hand te zijn. Dat vond ik echt top gedaan. Het enige dat me irriteerde was een stukje ‘romantiek’ waarvan ik het niet helemaal de moeite waard vond om het in het verhaal te verwerken. Het voelde ook alsof de schrijfster dacht dat dit erin moest, terwijl het weinig met het verhaal te maken leek.

Eindoordeel

Ondanks het trage begin vond ik ‘Kleine leugens’ van Isabel Ashdown intrigerend en was het einde verrassend. Een fijne thriller.

Specificaties

Kleine leugens by Isabel Ashdown
Translator: Iris Bol, Fast Forward Translations
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 352
ISBN: 9789022585702

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *