Horen, zien, zwijgen – J.D. Barker

Een wat trage opbouw, maar een heel spannend einde.

Synopsis

Al ruim vijf jaar terroriseert een moordenaar de inwoners van Chicago. Zijn modus operandi is altijd dezelfde: hij straft zondaars door hun kinderen te ontvoeren. De volgende dag ontvangen de ouders een pakketje met daarin een oor. De dag daarna volgen de ogen. Ten slotte de tong.

Wanneer op het lichaam van een verkeersslachtoffer een -pakketje met een afgesneden oor word gevonden, weet -detective Sam Porter twee dingen: 1) Dit is de moordenaar die hij zoekt, 2) hij heeft 72 uur om het laatste slachtoffer te vinden, de vijftienjarige Emory, voor zij aan uitdroging overlijdt. Op het lichaam van de moordenaar wordt ook een dagboek aangetroffen dat Emorys locatie prijsgeeft. Maar iets blijft aan Porter knagen. Was de aanrijding wel een ongeluk? En is de overleden man inderdaad de seriemoordenaar, of loopt de echte killer nog vrij rond?

Mijn mening

De synopsis van ‘Horen, zien, zwijgen’ van J.D. Barker sprak mij, als thrillerliefhebber erg aan en ik wilde er dan ook snel in beginnen.

De verschillende perspectieven in het boek zorgen ervoor dat je constant nieuwsgierig blijft, want je wilt als lezer heel graag weten hoe dit verhaal verder gaat. Ik vond alleen de opbouw best wel een beetje traag, die perspectieven zorgden dan wel voor nieuwsgierigheid, maar niet echt voor tempo in het verhaal. Dat vond ik tot ongeveer de helft jammer, want daarna wordt het zo spannend dat ik alles opzij heb gegooid om dit boek uit te lezen.

Het tempo blijft hetzelfde gedurende de tweede helft, maar omdat er wat meer verrassende elementen in zitten, heeft J.D. Barker het net even wat spannender gemaakt. Daardoor vlieg je door het tweede deel heen en wil je alleen maar meer.

En dan het einde. HOLY MOLY. Ik wil nu zeker het tweede deel, want ik ben nieuwsgierig gemaakt. Wat een goede thriller! Op Bol.com kun je lezen dat inmiddels de rechten al zijn verkocht, er wordt dus een film of serie van ‘Horen, zien, zwijgen’ gemaakt en ik denk dat dit verhaal zich er erg goed voor leent.

Eindoordeel

‘Horen, zien, zwijgen’ van J.D. Barker begint dan wel traag, bij de tweede helft van het boek moet je alles opzij gooien om maar door te kunnen lezen. Zo spannend!

Specificaties

Horen, zien, zwijgen by J.D. Barker
Translator: Jan Pott
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 400
ISBN: 9789022585146

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *