Verdoemd – Mariska Overman

Een wat tragere thriller met een verrassende ontknoping.

Synopsis

Drie jonge mensen.

Drie zelfdodingen.

Klopt dat wel? Of is er meer aan de hand?

Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur ontrafelt beetje bij beetje een duistere waarheid. Ze bijt zich vast in de zaak maar verliest daarbij zichzelf uit het oog.

Mijn mening

‘Verdoemd’ van Mariska Overman is het derde deel over Isabel Dieudonn√©. Wat ik echt geweldig vond, wat eigenlijk alle uitgeverijen over moeten nemen als het gaat om series, is het stuk ‘wat er voorafging’ wat aan het begin van het boek staat. Hierdoor kun je als nieuwe lezer goed instappen in een derde deel maar ook als je de twee voorgaande boeken al hebt gelezen, word je geheugen goed opgefrist. Een soort ‘previously on’ wat ze bij tv-series altijd doen. Echt een geweldige toevoeging!

Maar goed, nu over de inhoud van ‘Verdoemd’ zelf. Ik val gelijk met de deur in huis want ik vond dit het minste deel in de serie eigenlijk. Het verhaal is traag, er zat weinig vaart in en Isabel was vooral heel eigenwijs (en min of meer een alcoholist), wat me best wel irriteerde tijdens het lezen. Er zat ook weinig vaart in en ik had het gevoel alsof het maar voort sleepte.

Het begin vond ik namelijk wel interessant, want met drie zelfdodingen die wellicht geen zelfdodingen zijn, heeft Mariska Overman wel een origineel onderwerp gevonden om over te schrijven. Ook de ontknoping vond ik verrassend en origineel en die twee factoren zorgde er voor mij voor dat ik het uiteindelijk 3,5 ster heb gegeven. Als het einde niet zo origineel was geweest, was dat 2,5 geworden.

De personages vind ik goed gekozen, hoewel ik Isabel (zoals ik eerder al zei) in dit boek een behoorlijke alcoholiste vond. De hoofdpersonen hebben allemaal hun eigen kwaliteiten en minpunten en daar maakt Mariska Overman goed gebruik van, maar ook op zo’n manier dat het wel past in het verhaal. Het onderwerp is heftig, zeker de detals zijn soms wat gruwelijk, maar vind ik wel passen in het complete plaatje van het boek.

Eindoordeel

‘Verdoemd’ van Mariska Overman begon interessant maar werd in het midden vooral traag en voelde wat langdradig aan. Het einde was heel erg verrassend en daarom vind ik het zeker een originele thriller.

Specificaties

Verdoemd by Mariska Overman
Published by De Crime Compagnie
Genres: Thriller
Pages: 380
ISBN: 9789461093387

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *