De koopman van Peru – Natasha Pulley

Een misschien wat vage en trage roman met een mooi einde.

Synopsis

Peru, 1859. Merrick Tremayne reist, met tegenzin, in opdracht van de Britse overheid af naar Bedlam. Daar moet hij op zoek naar de bomen die kinine herbergen, het enige geneesmiddel tegen de om zich heen grijpende malaria. Een zoektocht die niet zonder gevaar bleek voor generaties kininejagers voor hem…
Hij raakt verstrikt in een wereld van kolonialisme, oerwouden, bewegende standbeelden en ontmoet priester Raphael die de verhalen over mysterieuze verdwijningen kent.

Mijn mening

Omdat ik helemaal weg was van ‘De horlogemaker van Londen‘ van Natasha Pulley, was ik ook heel benieuwd naar ‘De koopman van Peru’. Dat de uitgeverij de cover op dezelfde manier heeft gehouden als het eerste boek vind ik al helemaal een pluspunt. Maar, van wat ik me kon herinneren van ‘De horlogemaker van Londen’ was dat ik de tijd voor het boek moest nemen. Voor de kerst begon ik erin en ik las het gisteren uit.

Het kalme, trage gevoel dat ik me kon herinneren van de horlogemaker zat ook in dit boek. De zinnen waren net zo poetisch, maar in het verhaal zelf zat gewoon niet zoveel vaart. Waar de horlogemaker een bijna magisch gevoel had, vond ik ‘De koopman van Peru’ lezen als een ouderwets sprookje. Er had wat mij betreft wel iets meer vaart in mogen zitten, want die miste ik echt in dit boek.

Toch zat er ook iets in het boek waardoor ik door wilde blijven lezen. Normaal gesproken gooi ik een boek dat zo traag is snel opzij, maar dat was bij dit boek zeker niet het geval. Ik vond alleen wel dat Natasha Pulley wat meer tijd had kunnen besteden aan et einde, dat vond ik kort en misschien een beetje afgeraffeld aanvoelen. Jammer, want ik had daar echt meer over willen weten.

Wat ik echt leuk vond, was dat er toch wel een referentie naar ‘De horlogemaker van Londen’ in zat, die je alleen weet als je dat boek hebt gelezen. Toch kun je beide boeken zeker onafhankelijk van elkaar lezen, dat is echt geen probleem, want ondanks die ene referentie zijn de boeken compleet losstaande verhalen.

Eindoordeel

‘De koopman van Peru’ is wat mij betreft iets te traag, het einde wat afgeraffeld. Toch bleef het verhaal me wel boeien en vond ik de referentie naar het eerste boek van Natasha Pulley erg leuk.

Specificaties

De koopman van Peru by Natasha Pulley
Published by De Fontein
Genres: Literaire roman
Pages: 352
ISBN: 9789026145834

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *