Het huis der spionnen – Daniel Silva

Een spannende thriller waarbij je zeker aan het eind op het puntje van je stoel zit.

Synopsis

Vier maanden na de dodelijkste aanslag op Amerikaans grondgebied sinds 9/11, is Londen het nieuwe doelwit van IS. Een reeks bomaanslagen laat een spoor van vernieling achter. De terreuraanval was briljant gepland, maar toch is er één los eindje.
Meesterspion én kunstrestaurateur Gabriel Allon wordt op de zaak gezet. Hij vindt al snel een connectie met een terreurcel in Saint-Tropez, bij de flamboyante en schatrijke Jean-Luc Martel en zijn echtgenote Olivia Watson, een beeldschoon ex-topmodel. Zij beweert niet te weten dat Martel zo rijk is geworden door drugshandel. Hij heeft zogenaamd niet begrepen dat hij zaken doet met een man die het Westen wil verwoesten. Slaagt Gabriel Allon erin om via hen bij het meesterbrein achter de aanslagen te komen?

Mijn mening

Daniel Silva heeft al een aantal boeken geschreven met Gabriel Allon als hoofdpersoon, waardoor je hem als persoon goed hebt leren kennen. Ook omdat het verhaal redelijk doorlopend is, is het wel handig om de voorgaande boeken te lezen voordat je aan ‘Het huis der spionnen’ begint.

Wat ik zo goed vind aan ‘Het huis der spionnen’ is dat het realiteit met fictie combineert, wat het zo ongelooflijk spannend maakt. Je kunt je gewoon bijna voorstellen dat het in het echt ook zo gaat tussen de geheime diensten en bij het opsporen van terroristen. Het voelt niet, als de meeste spionagethrillers, aan als ‘Amerika is de beste’ en dat vind ik ook fijn.

Het begin van het boek kabbelt een beetje door, het is niet heel spannend dat je door wilt blijven lezen, maar het is wel spannend genoeg om er doorheen te vliegen. Dat heeft ook met de schrijfstijl van Daniel Silva te maken. Het leest heel prettig en er zit genoeg vermaak in dat je je zeker niet verveelt of het traag aan zou voelen.

Op een gegeven moment merk je dat de eindjes aan elkaar geknoopt gaan worden, maar dat gebeurt niet even snel of rustig, nee, je zit echt op het puntje van je stoel te lezen. Ik kon het boek bij de laatste honderd pagina’s echt niet loslaten. Geweldig!

Eindoordeel

Daniel Silva heeft met ‘Het huis der spionnen’ opnieuw een geweldige spionagethriller geschreven waar je doorheen vliegt. Heerlijk!

Specificaties

Het huis der spionnen by Daniel Silva
Translator: Angela Knotter
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Thriller
Pages: 480
ISBN: 9789402730708

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *