A gathering of shadows – V.E. Schwab (Shades of magic #2)

Wat trager, maar oh zo goed.

Synopsis

Kell is one of the last magicians with the ability to travel between parallel universes, linked by the magical city of London. It has been four months since a mysterious obsidian stone fell into his possession and he met Delilah Bard. Four months since the Dane twins of White London fell, and the stone was cast with Holland’s dying body back into Black London. Now Kell is visited by dreams of ominous magical events, waking only to think of Lila. And as Red London prepares for the Element Games -an international competition of magic- a certain pirate ship draws closer. But another London is coming back to life. The balance of magic is perilous, and for one city to flourish, another must fall…

Mijn mening

Het eerste deel in deze serie verslond ik en daarna bestelde ik gelijk de volgende twee delen. V.E. Schwab heeft in deze serie zo’n onwijs toffe wereld opgebouwd, die misschien wat op de onze lijkt maar ook echt totaal niet.

In ‘A gathering of shadows’ lees je meer over Kell en Lila en krijgt het verhaal wat meer diepgang. De Element Games is zo’n toffe toevoeging om het verhaal heen dat ik er bijna nog meer over wilde lezen. Maar toch voelde het een beetje traag. Niet negatief traag, want V.E. Schwab heeft een hele fijne schrijfstijl, maar ik vloog er niet doorheen zoals bij ‘A darker shade of magic’.

Ik was meer benieuwd hoe het met Lila en Kell zou gaan waardoor ik misschien iets te ongeduldig was. Daarnaast zitten er stukken in die wat mij betreft te kort waren en waar ik meer over wilde weten. Daarom voelde het wat minder goed aan als het eerste deel.

Maar, het einde was weer zo bizar goed en tof gedaan dat ik echt niet kan wachten om in deel 3 verder te gaan. Die moet nog wel even wachten tot januari, maar dan ga ik er echt aan beginnen. Ik wil nu ook de rest van de boeken van V.E. Schwab lezen want ik ben echt heel erg fan van haar schrijstijl en werelden.

Eindoordeel

Misschien is ‘A gathering of shadows’ iets trager dan ‘A darker shade of magic’, maar het is wel net zo goed geschreven en het einde is zo geweldig. Ik wil meer!

Specificaties

A gathering of shadows by V.E. Schwab
Series: Shades of magic #2
Published by Titan Books Ltd
Genres: Fantasy
Pages: 356
ISBN: 9781783295425

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *