Obsessie – J.L. Butler

Een trage thriller die wel blijft intrigeren.

Synopsis

Francine Day heeft altijd alles goed gedaan. Ze is een jonge, ambitieuze echtscheidingsadvocate met een indrukwekkende carrière. Nu is ze nog maar één zaak verwijderd van een promotie: de spraakmakende echtscheiding van de succesvolle maar bescheiden bankier Martin Joy. De aantrekkingskracht tussen Francine en haar nieuwe cliënt is vanaf de allereerste ontmoeting onweerstaanbaar. Obsessief. Ze krijgen een affaire en Francine denkt alles onder controle te hebben. Maar dan verdwijnt Martins vrouw. En Martin is de hoofdverdachte. Francine is nu niet alleen de advocate en minnares van de mogelijke dader, maar ook de laatste die Donna Joy in leven heeft gezien…

Mijn mening

Het begin van ‘Obsessie’ vond ik zo intrigerend, Francine Day is een bijzonder, misschien wat autistisch, personage en met de verhouding die zij met Martin heeft en de verdwijning van Donna lijkt het wel goed te komen met deze thriller. Maar nee. Het blijft maar door en doorzagen en er zit weinig vaart in.

Francine doet daarnaast ook wat dingen die ik vrijwel onlogisch vond, die nooit bij me op zouden komen en er zit een soort zijspoor in wat ik een beetje raar vond. Toch word je als lezer wel nieuwgierig gemaakt. Er zijn genoeg personages in ‘Obsessie’ die iets te maken zouden kunnen hebben met de verdwijning van Donna en dat zorgt ervoor dat je pas tot de echte ontknoping door hebt wat er precies aan de hand is.

De schrijfstijl van J.L. Butler is daarnaast heel prettig en leest makkelijk weg. Dat helpt om door de wat tragere stukken heen te komen. Maar toch, als er een stuk of honderd pagina’s waren geschrapt en er wat meer tijd aan de uitwerking was besteed, was het wat mij betreft een betere thriller geweest.

Eindoordeel

‘Obsessie’ van J.L. Butler is een trage, maar intrigerende thriller, die prettig wegleest. Dat je er makkelijk doorheen vliegt zorgt ervoor dat je het trage gedeelte wel een beetje vergeet.

Specificaties

Obsessie by J.L. Butler
Translator: Tasio Ferrand
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Thriller
Pages: 448
ISBN: 9789402731200

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *