Bestemd voor mij – Chantal van Gastel

9200000098536620

Een ietwat negatieve roman met wel een fijn einde.

Synopsis

De feestdagen staan voor de deur en Jessica kijkt uit naar een lang weekend met haar beste vriendinnen Micky, Hannah en Debbie. Al jarenlang delen ze alles met elkaar, maar er is een nadeel: ze zien elkaar veel te weinig. Daarom besluiten de vriendinnen bij elkaar te komen in het familiehuis waar Jessica en Micky vroeger al hun vakanties doorbrachten. Bij aankomst wacht hen echter een verrassing. De meiden zijn niet de enige gasten in het vakantiehuis. Herinneringen komen tot leven, waaronder ook die aan een oude liefde, die Jessica liever wil vergeten. Maar dát laat het huis niet toe.

Mijn mening

De boeken van Chantal van Gastel zijn meestal feelgood romans die vaak ook wel een mysterieus randje hebben. Ik vond ‘Bestemd voor mij’ in het begin best wel negatief, omdat je als lezer langzaam te weten komt waarom Jessica zich op een bepaalde manier gedraagt.

Dat negatieve van Jessica zorgde er bij mij voor dat ik er maar moeilijk in kwam. Als ik een boek lees hoeft het niet helemaal positief te zijn, maar dit voelde heel zwaar aan. Ook al snapte ik Jessica uiteindelijk wel, vond ik ‘Bestemd voor mij’ niet het beste boek van Chantal van Gastel.

Haar schrijfstijl is normaliter niet per se luchtiger, maar wel iets positiever en dat miste ik gewoon heel erg in dit boek. Ik kreeg daarom ook moeilijk een band met de hoofdpersonen, hoewel het laaste stuk van het boek zeker wel mooi was en voor mij het boek er een hele ster bij kreeg. Het mysterieuze onderdeel zat er zeker wel in en ik vond het leuk er een personage uit een van Chantal’s oudere boeken in voor kwam.

Overigens vond ik dat Chantal van Gastel een paar elementen (zonder de verhaallijn te verklappen) heel origineel en respectvol had beschreven, zodat deze er wat mij betreft bovenuit sprongen.

Eindoordeel

Ondanks het mooie einde waar ik wel een traan of honderd om heb gelaten, vond ik ‘Bestemd voor mij’ vooral best wel negatief en is dit boek niet een van mijn favoriete van Chantal van Gastel. Jammer!

Specificaties

Bestemd voor mij by Chantal van Gastel
Published by The House of Books
Genres: Feelgood roman
Pages: 320
ISBN: 9789044355727

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *