Buren with benefits – Lisette Jonkman (Onbreekbaar #1)

IMG_20181110_220828

Een echte Jonkman: vol humor, liefde en misschien ook wel een traantje.

Synopsis

Abigail Martens werkt in een café en doet af en toe een modellenklusje. Ze woont nog steeds in een studentenkamer (meer kan ze niet betalen). Is dit het grote mensenleven waar ze van droomde?

Ferdinand Frericks kan niet wachten tot zijn studentenleven begint. Hij sluit zich aan bij een studentenvereniging en stort zich op de avontuurtjes met zijn studiegenotes. Ondertussen blijft hij zijn buurvrouw Abby steeds op onhandige momenten tegen het lijf lopen. Zij maakt iets anders in hem los dan alle hockeyblondines bij elkaar.

Als Abby haar blaaskakerige buurjongen Ferdi ontmoet, is haar eerste gedachte dat hij een dertien-in-een-dozijn-corpsbal is. Ze besteedt geen extra aandacht aan hem, maar dan redt hij haar uit een potentieel gevaarlijke situatie met haar bezitterige ex Tom en leert ze een heel andere kant van hem kennen.

Mijn mening

Voor ik met mijn recensie begin, wil ik eerst even zeggen dat je ‘Buren with Benefits’ (maar eigenlijk de hele Onbreekbaar trilogie) voorlopig alleen maar via Kobo Plus kunt lezen. Wil je net als ik alleen de boeken van Lisette Jonkman lezen, kun je de eerste maand gratis lezen en je abonnement voordat de eerste maand voorbij is weer opzeggen. Lisette vertelde me dat het voor haar niks uitmaakt, want zij krijgt een bedrag per download. Deel 3 komt 3 december uit, dus als je nu een abonnement neemt, kun je alledrie de delen (en natuurlijk ook andere boeken uit het Kobo Plus assortiment) achter elkaar lezen. Einde mededeling.

Nu dus mijn recensie. Zoals je hierboven kunt lezen, vind ik ‘Buren with Benefits’ een echte Jonkman. Lisette Jonkman heeft haar eigen manier van schrijven, waar ik een groot fan van ben. Daar is ‘Buren with Benefits’ geen uitzondering op. Je ligt af en toe compleet in een deuk van het lachen (wees dus gewaarschuwd als je dit boek in het openbaar leest!), maar je zwijmelt ook gegarandeerd weg tijdens het boek. En misschien heb ik wel een traantje weggepinkt tijdens het lezen.

Maar wat ik nu echt zo goed vind aan ‘Buren with Benefits’ is dat Jonkman het gewoon zo lekker realistisch maakt. Er zitten stukken in die voor mij heel herkenbaar waren en dat maakt het ook zo goed. Daarnaast voelt elk personage aan het eind van het boek als vriend aan, wat ik eigenlijk nog veel leuker vind. Ik was dan ook blij dat ik gelijk door kon met ‘Onbegrensde liefde’. Ik heb wel heel even hard zitten gillen omdat ik niet gelijk door kon in het laatste deel van de serie, haha. Bereid je dus maar voor. Deel 1 valt mee qua cliffhanger, maar deel 2, ugh.

Eindoordeel

Tja, ik ben gewoon hartstikke fan van de boeken van Lisette Jonkman (wanneer komt er weer zo’n lekker eng griezelverhaal aan?) dus dat is ook het geval met ‘Buren with Benefits’. Lachen, gieren, brullen, lekker herkenbaar en ook lekker zwijmelen. Wat wil je nog meer?

Specificaties

Buren with Benefits by Lisette Jonkman
Series: Onbreekbaar #1
Published by Kobo Originals
Genres: Feelgood roman
ISBN: 7252080195487

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *