In de maneschijn – M.J. Arlidge (Helen Grace #8)

IMG_20181112_104209_776

Het meest realistische en engste deel uit de serie.

Synopsis

Er waart iets dodelijks rond in het bos. Eerst moesten de wilde paarden eraan geloven. Nu zijn het onschuldige mannen en vrouwen die worden vermoord door een gedaante zonder gezicht. Verdwaald in het donker proberen ze te vluchten, zich te verstoppen. Wanhopig roepen ze om hulp. Maar er is niemand die ze kan horen…

Helen Grace ziet zich geconfronteerd met een nieuwe nachtmerrie. De slachtoffers hangen met pijlen doorboord aan de statige oude eiken in het bos. Waarom worden hulpeloze -vakantiegangers opgejaagd tijdens het campingseizoen? Wat hebben de moorden te betekenen? Is dit soms het werk van een psychopaat? Of is het een teken van een occulte samenzwering en worden de slachtoffers geofferd aan het bos zelf? Helen moet zich in het duister wagen om de waarheid achter deze wel heel macabere zaak te achterhalen.

Mijn mening

Als je van kamperen houdt, is dit misschien niet het beste boek om te lezen voor je op vakantie gaat, maar ik denk daarmee wel het meest realistische uit de serie. Waar het in de vorige delen over Helen en de moorden vaak met haar te maken hebben, speelt Helen in deze serie een beduidend minder grote rol. Natuurlijk is ze nog steeds de hoofdpersoon, maar nu krijgen ook andere personages de kans om te shinen.

Dat maakt ‘In de maneschijn’ van M.J. Arlidge weer wat verfrissend, omdat Arlidge in dit boek duidelijk een andere route heeft gekozen. Ik heb opnieuw echt van begin tot eind genoten en ben zoals altijd door het boek heen gevlogen, ondanks dat het 528 pagina’s heeft.

‘In de maneschijn’ is realistisch en opnieuw word je gedurende het boek op het verkeerde spoor gezet. Ik heb meerdere malen gedacht dat ik wist hoe het in elkaar zat en me afvroeg hoe Arlidge hier nog een flink aantal pagina’s aan zou gaan breien, maar nope, dan werd duidelijk dat ik het weer verkeerd had. Ik hou van thrillers die me continu tot het einde verrassen en daar is Arlidge nu eenmaal een ster in.

Na acht delen zou je denken dat ik inmiddels wel weet hoe Arlidge te werk gaat, maar nee, hij weet me elke keer opnieuw te verrassen en dat maakt dat de Helen Grace thrillers op dit moment echt mijn favoriet zijn. Arlidge wijkt geen moment van zijn typerende stijl van korte hoofdstukken en meerdere perspectieven af en dat zorgt ervoor dat het constant boeiend blijft. Aan het einde zat ik dan ook zeker weer op het puntje van mijn (strand)stoel en moest ik het ook gewoon uitlezen voor ik iets anders kon doen. En dat blijft knap. Ik kan nu al niet wachten op deel 9 (en gelukkig hoeft dat ook niet al te lang, die komt namelijk in april al uit!).

Eindoordeel

Tja, het is geen verrassing meer: ik hou van de boeken van M.J. Arlidge. ‘In de maneschijn’ heeft opnieuw, typerend voor Arlidge, een hoog tempo en zal je constant op het verkeerde been zetten. Het is een realistisch en creepy verhaal en zal van begin tot eind boeien.

Specificaties

In de maneschijn by M.J. Arlidge
Translator: Harmien Robroch
Series: Helen Grace #8
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 528
ISBN: 9789022585566

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *