More Delight loves #1

More Delight loves

Een nieuwe rubriek! Een soort likes en dislikes, maar dan zonder de dislikes. Ik laat je mijn favorieten van de afgelopen tijd zien.

Boeken

Ik ben een boekenwurm, dus deze categorie kon niet ontbreken. Waar ik vooral zo erg van genoten heb, is ‘A darker shade of magic‘ van V.E. Schwab. Je hebt mijn recensie afgelopen zondag kunnen lezen en ik kan echt niet wachten tot ik het volgende deel kan gaan lezen.

Het tweede boek waar ik echt van heb genoten is een lastige. ‘A darker shade of magic’ kreeg 5 sterren, maar ik las meerdere boeken de afgelopen tijd die 4 sterren kregen. ‘Truth or dance‘ was er een van, net als ‘Een stalker in de nacht’, maar ook ‘Lethal White‘.

Maar, als ik kijk naar het boek dat de afgelopen tijd de meeste invloed op mij had, was het toch ‘Damn honey‘. Ik ben de podcast naar aanleiding van dit boek gaan luisteren en ben ook echt meer op mijn eigen gedachtes (over mezelf maar ook over anderen) gaan nadenken.

TV

Tja, het lijkt me duidelijk dat ‘The haunting of Hill House‘ een grote favoriet van mij was. Ik schreef er een hele blogpost over en ik heb bijna zin om de serie weer opnieuw te gaan kijken.

Maar, we zijn ook aan Lucifer begonnen (beiden zijn op Netflix te zien) en ook dit is echt een favoriet geworden. De sarcastische humor zorgt ervoor dat we elke aflevering wel een paar keer hardop moeten lachen en de verhaallijn is niet al te ingewikkeld maar boeiend genoeg. Heerlijk om een paar afleveringen per avond te bekijken. Het is voor mij een soort combinatie tussen Supernatural en Castle.

Apps

Ik heb deze maand twee favoriete apps: Forrest en Meditation Studio. Beiden zijn gratis en volgens mij voor Apple en Android te gebruiken (ik heb Android, dus ik kan dit niet met zekerheid zeggen).

Forrest is een productiviteitsapp, waarbij je letterlijk bomen plant door je telefoon een bepaalde tijd niet te gebruiken. Ik zet deze aan als ik ga werken, in tijdsblokken van 30 minuten. Je kweekt dode bomen als je binnen die tijd toch op je telefoon kijkt, dus dat is een goede motivatie om er af te blijven!

Meditation Studio is een meditatie app, een beetje vergelijkbaar met Headspace. Ik vind deze prettiger werken en luister bijna elke avond voor het slapen gaan naar deze app. Je leert er rustiger te ademen en dat is voor deze stresskip echt een uitkomst.

Overigen

Deze maand heb ik echt veel gebruik gemaakt van mijn bullet journal en Google Calendar. Ik ben lekker aan het freubelen geweest in mijn bullet journal. Deze is ingericht om te lijken op de Hobonichi agenda, die ik volgend jaar ga gebruiken. Ik kan echt niet wachten.

Google Calendar gebruik ik om mijn tijd in te delen en daar zet ik ook mijn deadlines in. Ik weet zo precies wat ik elke week/elke dag moet doen. Dat geeft me onwijs veel rust.

Wat zijn jouw favorieten van de afgelopen tijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *