Fokking druk – Thijs Launspach

IMG_20181104_115016_268

Een heel nuttig en interessant boek, met een vleug humor en goede tips.

Synopsis

In Fokking druk legt psycholoog Thijs Launspach uit waarom we onszelf tegenwoordig vaak over de kop werken en wat je eraan kunt doen om dat te voorkomen. Op een praktische manier vertelt hij hoe je stress het hoofd kunt bieden en meer rust kunt creƫren in je leven. Hij gebruikt hiervoor de nieuwste inzichten uit de wetenschap, methoden van experts en verhalen van ervaringsdeskundigen. Een nuchter en praktisch antwoord op de vraag: hoe blijf ik stress de baas in een overvolle tijd?

Mijn mening

Als iemand die een burnout heeft gehad, lees ik graag boeken die over het voorkomen van een burnout gaan. Ook vind ik het boeiend om te lezen hoe psychologen er tegen aan kijken en hoe stress een steeds grotere rol speelt in ons leven op het moment.

‘Fokking druk’ van Thijs Launspach gaat over het voorkomen van een burnout en hoe je beter met stress om kunt gaan. Niet alleen heeft hij wetenschappelijk onderzoek gecombineerd met ervaringen van mensen die een burnout hebben ondergaan, maar ook geeft hij met humor een kijkje in ons huidige werkend leven.

Sommige stukken zijn behoorlijke eyeopeners, bijvoorbeeld over onze mailboxen. Je hebt de neiging om deze open te laten staan en elke keer als er een mailtje binnenkomt, direct te reageren. Dit hoeft helemaal niet en je hoeft al helemaal niet op elke mail te reageren. Ook ik heb, ondanks dat ik geen kantoorbaan heb, daar last van. Met zulke kleine tips kun je ervoor zorgen dat je een stuk minder stress hebt en daar heeft iedereen baat bij.

Daarnaast geeft Thijs Launspach op een heldere manier tips over hoe je beter met stress om kunt gaan en geeft hij je duidelijke handvaten waar je zelf echt wat mee kunt. Ik heb halverwege het lezen van het boek mijn hele agenda omgegooid en gekeken naar wat er echt nodig was voor mijn vakantie en wat ik kon laten liggen. Dit leverde mij zoveel minder stress op dat ik het ook na mijn vakantie zo ga bekijken.

Ik heb opnieuw echt veel geleerd van ‘Fokking druk’ en ik zou het zeker aan iedereen die werkt aanraden. Je leert er altijd wat van. En als je het uit hebt, geef het dan aan je leidinggevende, die kan er al helemaal wat mee ;)

Eindoordeel

Thijs Launspach geeft in ‘Fokking druk’ duidelijke tips en oefeningen hoe je stress kunt voorkomen. Daarnaast zit het boek voor mij in ieder geval vol met eyeopeners waar je gelijk mee aan de slag kan. Aanrader voor iedereen die werkt.

Specificaties

Fokking druk by Thijs Launspach
Published by Unieboek Spectrum
Genres: Psychologie
Pages: 224
ISBN: 9789000363698

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *