A darker shade of magic – V.E. Schwab (Shades of magic #1)

IMG_20181103_100403_795

Wat een ongelooflijk fijn spannend boek vol met magie!

Synopsis

Most people only know one London; but what if there were several? Kell is one of the last Travelers – magicians with a rare ability to travel between parallel Londons. There’s Grey London, dirty and crowded and without magic, home to the mad king George III. There’s Red London, where life and magic are revered. Then, White London, ruled by whoever has murdered their way to the throne. But once upon a time, there was Black London…

Mijn mening

‘A darker shade of magic’ lag al zo lang op mijn TBR omdat ik een beetje angstig was om dit boek te lezen. Ik weet niet waar ik het gehoord had, maar ik had dus gehoord dat het best wel lastig taalgebruik had en dat je daar doorheen moet komen. Nou, ik kan je vertellen: dat is dus echt niet zo. Gooi dat dus lekker over je schouder.

Als je dat hebt gedaan, kan je volop genieten van alle magie waar Kell mee te maken heeft. Daarnaast bevat dit boek echt een flinke dosis spanning en wil je alleen maar door blijven lezen. Ik las het boek dan ook binnen een dag uit én kocht diezelfde dag de volgende twee delen.

Wat ik echt heel tof vond aan ‘A darker shade of magic’ is dat het zich in Londen afspeelt. Het is niet echt herkenbaar Londen, er zijn wel wat overeenkomsten met het huidige Londen maar er zijn dus drie versies van Londen in het verhaal. Dat vind ik echt heel origineel gedaan.

Daarnaast zijn de personages zo onwijs leuk. Niet zo zeer leuk allemaal, want er zitten ook zeker slechterikken in, maar die zijn zo goed uitgewerkt dat ik ze ook echt in het verhaal vond passen en heel tof vond.

Nou, als je het nog niet doorhad, ben ik echt helemaal fan van deze serie. Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik dit boek zo lang heb laten liggen, maar ja, dat gebeurt gewoon soms. Ben je fan van bijvoorbeeld Sarah J. Maas, dan moet je dit boek (of deze serie) gewoon lezen, als je dat nog niet hebt gedaan. Oh en, als je liever geen Engels leest, hoef je maar tot januari te wachten tot de Nederlandse vertaling uit komt! Joehoe!

Eindoordeel

Tja, ik zou willen dat ik ‘A darker shade of magic’ eerder had opgepakt. Wat een geweldige magische serie met een flinke dosis actie en vriendschap. Er zit ook echt humor in en dat maakt een geweldige combinatie. Love it!

Specificaties

A darker shade of magic by V.E. Schwab
Series: Shades of magic #1
Published by Titan Books Ltd
Genres: Fantasy
Pages: 400
ISBN: 9781783295401

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *