Je moet (bijna) niks – Lianne Keemink

IMG_20181021_133330_575

Een grappig selfhelp boek met goede en handige tips.

Synopsis

Als fervent zelfhulpjunkie dacht Lianne Het Leven wel te kunnen hacken. Vanaf haar twaalfde las ze honderden zelfhulpboeken met de gedachte een hoop ellende te kunnen voorkomen. Het resultaat van deze obsessie: een afschuwelijke relatiebreuk en een dikke xx maanden overspannen thuiszitten. In JE MOET (bijna) NIKS leidt ze je rond in haar verhaal en de beginselen van zelfhulp. Dit boek gaat over het belang van passief gedrag en negativiteit, de zin en onzin van The Secret, de balans vinden tussen willen en moeten, en Echte Liefde. Het bevat héél veel concrete tips waar zelfs de meest cynische geest mindful van wordt. Om jou te helpen. Hoef je dat zelf niet meer te doen.

Mijn mening

Lianna Keemink is al een aantal jaar bezig als blogger onder de naam ‘The Self help hipster‘, waar ze schrijft over o.a. zelfhulpboeken. Nu heeft ze zelf zo’n boek geschreven, zodat jij niet al die boeken hoeft te lezen.

Die verzameling tips heeft ze in een aantal hoofdstukken verdeeld en vol humor besproken. Daarnaast vertelt Lianne Keemink ook eerlijk over haar burnout, wat zij ervan geleerd heeft en wat zij uit al die zelfhulpboeken heeft gehaald.

Sommige stukken raakte me echt en waren onwijs herkenbaar. Ik heb het boek digitaal gelezen en heb dan ook flink wat stukken gemarkeerd, als ik het boek op papier had gelezen, had het volgezeten met post it notes. Ik denk dat dit boek voor veel mensen geschikt is. Niet alleen omdat Lianne Keemink haar tips vol humor en cynisme deelt, maar ook omdat ze zo eerlijk is.

Daarnaast zijn de tips die ze geeft vrij behapbaar (je moet je er natuurlijk wel even toe zetten, misschien is dat wel de moeilijkste stap!). Nee zeggen tegen dingen waar je niet vrolijk van wordt of eerlijk zijn hierover zijn zaken waar iedereen blij van wordt, toch?

Eindoordeel

‘Je moet (bijna) niks’ van Lianne Keemink is een zelfhulpboek voor de nuchtere Hollander. Vol tips, humor en eerlijkheid. Iedereen kan er wat van leren.

Specificaties

Je moet (bijna) niks by Lianne Keemink
Published by Nieuw Amsterdam
Genres: Psychologie
Pages: 224
ISBN: 9789046820308

[bol_product_links block_id=”bol_5bd6d566356b6_selected-products” products=”9200000095055840,9200000096665324″ name=”je moet bijna niks” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *