The Haunting of Hill House

the haunting of hill house

‘The Haunting of Hill House’ is een van de beste Netflixseries van de afgelopen tijd. Ja, dat zei ik echt.

Ik vond het zo’n knaller van een serie dat ik er gewoon over moest schrijven. Ik ben zo gek op thrillers en horrorfilms en -series dat ik ook zo benieuwd was naar deze serie. Pas later kwam ik erachter dat het oorspronkelijk een boek is uit 1959. Dat merk je totaal niet als je naar de serie kijkt, het is een tijdloos, maar vooral creepy verhaal.

De sfeer in de serie is zo bizar goed, er hangt overal een eng sfeertje door het donkere kleurgebruik. Daarnaast vind ik het camerawerk echt geweldig gedaan, regelmatig draait de camera de kamers door waardoor je perspectief veranderd en je dus dingen ziet die de hoofdrolspelers niet altijd opmerken.

Tijdens het kijken moet je niet afgeleid zijn, want dan mis je een hoop. Het gebeurt vaak dat je ergens in een hoekje van het beeld een eng wezen aan ziet komen sluipen en dat zorgt ervoor dat het verhaal visueel ook spannend blijft.

Ik moet zeggen dat ik tot en met aflevering 8 de serie wel spannend vond, maar er voor mij niet echt hele enge stukjes in zaten, zeker niet in vergelijking met aflevering 9. Dat vond ik de engste aflevering van het seizoen. Aflevering 10 daarentegen vond ik niet eng, maar echt zo’n goede uitwerking hebben op het verhaal. Hier komen alle verhaallijnen samen en voor mij voelde het niet alleen als een goede afsluiting, maar zorgde het er ook voor dat ik de serie een stuk minder eng vond nu ik erop terug kijk.

Als je het hebt over hoe geweldig deze serie is, moet ik het natuurlijk ook even hebben over de acteerprestaties van Michiel Huisman. Natuurlijk is de rest van de cast ook goed (ik ben sowieso fan van Elizabeth Reaser (Shirley)en Nell (Victoria Pedretti) is misschien wel het beste personage in de serie), maar Michiel Huisman steekt er wat mij betreft met kop en schouders bovenuit. Wat doet hij het goed!

Je raadt het waarschijnlijk al: ik vond de serie echt helemaal geweldig. Het boek staat hoog op mijn verlanglijstje en lijkt me echt perfect voor Halloween.

Heb jij The Haunting of Hill House al gezien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *