Damn honey – Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen

IMG_20180913_130118_058

Een pamflet dat iedereen (mannen en vrouwen) moet lezen!

Synopsis

Je flappen moeten verbergen. Alle ballen in de lucht kunnen houden. Zonder relatie niet compleet zijn. Dat seks om de man draait. Dat het je eigen schuld is als je nageroepen wordt.
Marie Lotte en Nydia zijn er klaar mee. In dit pamflet schoppen ze deze misvattingen dan ook graag voor je onderuit. Ondersteund door hun eigen ervaringen roepen zij iedereen op om eens na te denken over de wereld om je heen en om vooral te doen waar je zelf zin in hebt.

Mijn mening

Na de Me Too beweging, de ophef over het boek van Jamie Li kwamen Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen met het pamflet ‘Damn honey’. Over misvattingen die vrouwen hebben, maar ook delen ze hun eigen ervaringen en hun meningen.

Persoonlijk herkende ik me vooral in de negatieve ervaringen (tijdens het hardlopen nagefloten worden, mannen die ongevraagd in je kont knijpen of tegen je tieten praten ipv tegen je gezicht) en hoe klote die ervaringen ook zijn, het was voor mij ook op een vreemde manier prettig om te lezen dat ik daarin niet de enige ben.

Maar wat me vooral raakte was het feit dat dus iedere vrouw wel een negatieve ervaring hebben als het gaat om ongewenste handelingen. Dat vind ik erg. Er moet dus iets veranderen en dat kan alleen maar door mensen bewust te maken van het feit dat sommige dingen gewoon niet ok of niet normaal zijn. Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen hebben dit in ‘Damn honey’ beschreven op een heel toegankelijke manier. Maar ook laten ze je inzien dat er nog weinig echt wordt gedaan aan diversiteit, qua lichaamstypen, maar ook geslacht en afkomst. Op dit moment is ‘bodypositivity’ groot in de social media wereld en ik hoop dat dit ook doorgezet wordt naar de ‘echte’ wereld. Fuck hoe mensen eruit zien, daar gaat het niet om. Het gaat om je leven leven zoals jij wilt en gelukkig zijn!

Eigenlijk vind ik dat echt iedereen dit pamflet moet lezen, maar ook bijna dat het op de verplichte leeslijst van de middelbare scholen moet komen te staan. Laat het dan volgen met een discussiemoment en je hebt volgens mij een hele goede lesinvulling. Ik heb zelf mijn exemplaar doorgegeven en aan mensen cadeau gedaan in de hoop dat ik een beetje van het geweldige aan dit pamflet kan verspreiden.

Eindoordeel

‘Damn honey’ van Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen is een pamflet dat iedereen moet lezen. Vol met (helaas) herkenbare situaties, maar ook zaken zoals bodypositivity, diversiteit en je eigen geluk.

Specificaties

Damn honey by Marie Lotte Hagen, Nydia van Voorthuizen
Published by Blossom Books
Genres: Lifestyle
Pages: 92
ISBN: 9789463498029

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *