Sluipwesp – Annerieke de Vries

IMG_20181010_110536_792

Een thriller die langzaam op gang komt.

Synopsis

Het leven buiten is onheilspellender dan binnen de muren van het mortuarium. Het onbegrensde verlangen haar kind terug te zien en het geheim van een verongelukte vriend lokken mortuariummedewerkster Maud de buitenwereld in. Is ze sterk genoeg om weer deel te nemen aan de samenleving? Durft ze de confrontatie met haar narcistische ex aan?

Mijn mening

Ik had heel veel moeite om in ‘Sluipwesp’ te komen. Het begin is heel traag, naar mijn idee deed ik wel 1/3 van het boek over één dag in het leven van Maud. Ook in het verhaal zit weinig vaart, je leert Maud wat kennen, maar leest vooral over haar gedachten, die voornamelijk vrij wazig zijn.

Maar ondanks dat het verhaal traag is, geeft Annerieke de Vries voldoende aanwijzingen waardoor je als lezer geintrigeerd wordt. Ik wilde graag weten hoe het verhaal van Maud verder ging en dat was dan ook de enige reden waarom ik verder las. Maud was niet echt een persoon waar ik me goed kon inleven, haar acties waren irrationeel en soms behoorlijk verwarrend. Daarnaast vond ik het hele verhaal waar het boek om draaide een beetje vreemd.

Op ongeveer 2/3 van het verhaal zat ik er eindelijk in en wilde ik het echt uitlezen. Het einde was verrassend en vond ik een hoop goed maken. Ik had alleen zelf het gevoel alsof Annerieke de Vries er nog wel iets meer van had kunnen maken door de relaties tussen de personen nog verrassender te laten zijn. Ik had zelf een idee maar dat was helaas niet de uitwerking van het verhaal.

De schrijfstijl van Annerieke de Vries is prettig, hoewel het soms wat langdradig aanvoelde. Dit kan ook komen door de hoofdpersoon. De andere personages uit ‘Sluipwesp’ vond ik vrij plat blijven, ik kreeg er geen relatie mee en de narcistische ex van Maud bleef een abstract persoon, zo erg dat ik in het begin dacht dat het een hersenspinsel was van Maud.

Ondanks dat het verhaal me niet raakte, vond ik het einde dusdanig verrassend dat ik het boek alsnog drie sterren heb gegeven. Was het einde niet zo goed uitgewerkt, had ik er twee sterren van gemaakt.

Eindoordeel

‘Sluipwesp’ van Annerieke de Vries is een vrij trage thriller waarvan het einde zorgde voor een extra ster bij mijn beoordeling. Dat was verrassend, maar de personages bleven vlak en dat zorgde voor weinig binding met het verhaal.

Specificaties

Sluipwesp by Annerieke de Vries
Published by De Crime Compagnie
Genres: Thriller
Pages: 300
ISBN: 9789461092984

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5bc2432ae9ae3_selected-products” products=”9200000086047695,9200000086644278″ name=”sluipwesp” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *