Truth or dance – Chinouk Thijssen

IMG_20181005_085119_202

Een spannende jeugdthriller met een open einde.

Synopsis

Truth or Dance. Zo heet de chatgroep waar India, Lisa, Nikki en Zoë opeens aan worden toegevoegd. De meiden dachten dat ze gewoon auditie konden doen om toegelaten te worden tot de balletopleiding, maar dat blijkt een vergissing. Via de app ontvangen ze allerlei rare opdrachten, die ze moeten uitvoeren om kans te maken op een plekje. Ze willen niets liever dan dansen, maar zijn ze bereid daarvoor over lijken te gaan?

Mijn mening

Chinouk had het idee voor dit boek al even liggen, maar door de film Black Swan kwam het even op een laag pitje te staan. Nu heeft ze het toch geschreven en had ze genoeg inspiratie voor een trilogie. Dit is het eerste deel van de trilogie.

Dat het over ballet gaat is wat mij betreft heel origineel. Daarnaast vind ik de titel echt geweldig gekozen, want het wordt op een gegeven moment een bizar spelletje truth or dare. Het verhaal zit echt goed in elkaar, je leert India goed kennen en ook haar vriendinnen spelen een grote rol. Er zat aan het einde een verrassingselement in wat ik zelf niet echt had aan zien komen.

Het laatste hoofdstuk is misschien nog wel het spannendst en zorgde er voor mij voor dat ik zeker wil weten hoe het verder gaat, want dat wekte echt een hele hoop nieuwsgierigheid! Sommige stukjes in het boek vond ik niet per se vergezocht, maar de spanningsboog was niet het hele boek gespannen en dat vond ik wel wat minder.

Maar ik moet zeggen dat ik ook zeker niet de doelgroep ben van dit boek, het is namelijk een young adult thriller. En voor die doelgroep vind ik het boek zeker geschikt, het is spannend maar niet heel eng, waardoor ik denk dat ‘Truth or Dance’ een groot publiek kan aanspreken.

Doordat het boek niet schrikbarend dik is, is het verhaal goed uitgespreid, maar voelt het zeker niet te langdradig. Dat is dan meteen ook een pluspunt, want ik had het vrij snel uit. Daar is volgens mij ook goed over nagedacht en doordat het deel één in de trilogie is, geeft dat Chinouk Thijssen ook de ruimte om het verhaal goed uit te werken.

Eindoordeel

Ondanks dat ik het soms wat minder spannend vond, vond ik de opzet en het verhaal heel boeiend en verraste het einde me zeker. Daarom heb ik dan ook heel erg genoten van ‘Truth or Dance’ van Chinouk Thijssen, want ik geeft het niet voor niets 4 sterren.

Specificaties

Truth or dance by Chinouk Thijssen
Series: Truth or dance #1
Published by Clavis
Genres: Thriller, Young Adult
Pages: 285
ISBN: 9789044834116

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5bbbb062e4a70_selected-products” products=”9200000095471174″ name=”truth or dance” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *