De tattooverzamelaar – Alison Belsham

IMG_20180810_164511_209

Een originele thriller, die soms wel wat traag aanvoelt.

Synopsis

Wanneer Marni Mullins, een tatoeƫerder uit Brighton, een gevild lichaam ontdekt, heeft de onlangs gepromoveerde inspecteur Francis Sullivan haar hulp nodig. Er loopt een seriemoordenaar rond die de tatoeages van de lichamen van zijn slachtoffers afsnijdt terwijl zij nog leven. Marni kent de tattoowereld als geen ander, maar heeft zo haar eigen redenen om de politie te wantrouwen. Ze achterhaalt de identiteit van het volgende slachtoffer, maar zal ze het aan Sullivan vertellen of gaat zij zelf achter de tattooverzamelaar aan?

Mijn mening

Ik wilde dit boek graag lezen omdat ik zelf tattoo’s heb, maar ook omdat ik de synopsis goed vond klinken. De cover die je hierboven ziet, is niet de cover die je in de winkel zult vinden, ik kreeg namelijk een vooruitexemplaar van de uitgeverij. Het boek las ik dan ook al in juli, omdat ik even een blogpauze neem. Deze recensie is dan ook even een kleine comeback ;)

‘De tattooverzamelaar’ begint best wel goed, je leest gelijk vanuit het perspectief van de moordenaar en daarna ontdekt Marni het lijk. Dat maakt je gelijk nieuwsgierig naar de rest, maar ik vond het verhaal op momenten echt wel wat inkakken. Het tempo ligt laag en er gebeurt ook eigenlijk niet zoveel.

Daarnaast vond ik de relatie tussen Marni en Sullivan een beetje ongemakkelijk. Marni doet soms een beetje raar en ze irriteerde me op momenten echt heel erg. Ik kreeg niet echt een band met de hoofdpersonen tijdens het lezen en dat vond ik echt wel jammer. Het maakt de leeservaring wat vlakker.

Het einde daarentegen was erg goed, ik had de ontknoping niet aan zien komen en was zeker nog even spannend. Dat maakte dus zeker een hoop goed. De opzet ervan vind ik uiteindelijk heel origineel en tof uitgewerkt.

Eindoordeel

‘De tattooverzamelaar’ van Alison Belsham heeft een origineel onderwerp en een goede ontknoping, maar voelde soms wat traag aan.

Specificaties

De tattooverzamelaar by Alison Belsham
Published by The House of Books
Genres: Thriller
Pages: 336
ISBN: 9789044353884

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5b8e4b5e05d5d_selected-products” products=”9200000096082911″ name=”tattooverzamelaar” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *