Dagje Kringlopen in Den Haag

IMG_20180813_171532_938

Gisteren ging ik een ochtendje kringlopen met mijn vader. We zijn half Den Haag doorgereden en zijn ruim 4 uur onderweg geweest, maar we hebben vijf kringloopwinkels bezocht.

Schroeder Kerketuinenweg

Dit is ‘mijn’ lokale kringloopwinkel. De winkel is ruim opgezet, er zijn echt elke keer nieuwe items en de boekenafdeling is goed gesorteerd. Er is een flinke afdeling voor thrillers, maar ook Engelstalige boeken kun je hier vinden.

De boeken zijn individueel geprijsd en er is ook een grote selectie met afgeprijsde boeken (die hebben een witte sticker en zijn €1 per kilo). Ik kocht hier drie boeken voor een euro.

Adres: Kerketuinenweg 21

Kringloop Den Haag Hengelolaan

Ik moet zeggen dat ik dit de minst leuke kringloop vond. Het is een rommeltje in de winkel, maar de boekenafdeling is aardig. Qua prijzen is het lastig te bepalen, want ze hanteren wel vaste prijzen, maar de lijsten zijn wat verwarrend (er zijn ‘oude’ en ‘nieuwe’ boeken) dus je hoort pas bij de kassa wat je uiteindelijk kwijt bent. De boeken zijn wel op genre ingedeeld en heel fijn op grootte gesorteerd.

Hier heb ik niks kunnen vinden.

Adres: Hengelolaan 423

Kringloop Den Haag Neherkade

Je moet wel even opletten als je naar deze gaat, want deze zit net na het stoplicht. Het is geen hele grote kringloop, maar de boekensectie is heel netjes geordend. De foto hierboven is in deze kringloopwinkel genomen. De boeken staan niet op genre, maar dat is geen probleem.

De boeken zijn ook hier niet individueel geprijsd, dus het is even een gok wat je betaald. Maar ik kocht hier twee boeken voor €2 dus echt een kapitaal geef je niet uit.

Adres: Neherkade 1000

IMG_20180813_171537_018

Kringloop Den Haag Leyweg

Deze kringloop zit er nog niet zo heel lang en ziet er zeker beneden heel netjes uit. Ook hier zijn de boeken niet individueel geprijsd en vond ik de prijslijst het meest verwarrend (ook hier was het gebruik van nieuw en oud heel onduidelijk – wanneer is een boek nieuw en wanneer oud?!). Ik zag een mooie versie van Nachtblauw van Simone van der Vlugt, maar zoals ik het beredeneerde was deze €5 dus die heb ik laten liggen (lekkere snob ben ik, haha). Ik kocht hier dus verder niks.

De selectie Engels was niet heel groot (een plankje) en de boeken staan niet op genre gesorteerd, maar dat is met die paar kasten ook niet nodig en niet erg.

Dit is samen met Schroeder Leyweg de enige die betaald parkeren heeft, dit is €1,60 voor de eerste twee uur. Ik zou dus van de gelegenheid gebruik van maken om bijvoorbeeld even de Leyweg op te lopen of boodschappen te doen bij de Jumbo.

Adres: Leyweg 1004

Schroeder Leyweg

Dit was een kringloop die we niet gepland hadden en die we toevallig ontdekten. Deze kringloop zit een beetje verstopt, want je moet twee roltrappen op bij de parkeergarage en dit is de enige winkel die op deze verdieping zit. De ruimte is behoorlijk groot en ook de boeken zijn goed gesorteerd. Er waren niet veel Engelstalige boeken, maar op zich genoeg Nederlandstalig om uit te kiezen.

Ik kocht hier één boek voor één euro.

Adres: Leyweg 922J

IMG_20180813_171541_219

Kringloop Den Haag Outlet

HOLY MOLY. Deze kringloop heeft echt een mega boekenafdeling! Je moet wel even goed opletten want de ingang naar de boekenruimte is een beetje onduidelijk aangegeven (vrij snel na de ingang naar rechts) maar dan bevind je je in een boekenwalhalla. De boeken zijn ook hier niet individueel geprijsd, maar de prijzen zijn hier maximaal €2,50 als ik het goed heb onthouden. Er staan een aantal kasten met nieuwe boeken en een paar dozen met uitverkoopboeken.

Daarnaast zijn de boeken gesorteerd op genre en ook Engelstalige boeken zijn er goed te vinden. Daarnaast hebben ze een iets van drie grote kasten met kinderboeken. Ik moet zeggen dat hier de boeken in de beste staat waren van allemaal. Een echte aanrader. Ik kocht hier dan ook vier boeken, voor €3.

In dezelfde straat zit er nog een kringloopwinkel, maar die wilde, toen ik mijn boeken er wilde brengen, de boeken in de papierbak gooien dus daar kom ik niet meer, haha.

Adres: Oude Haagweg 30

Haul

2018-08-13_05-19-55

En dan zijn dit de boeken die ik gekocht heb. Ik heb dus uiteindelijk 10 boeken voor €7 gekocht, wat mij een hele goeie score lijkt. We hebben natuurlijk wel heel Den Haag rondgecrosst met de auto en de parkeergarage moeten betalen, maar dat rekenen we maar even niet mee ;)

One thought on “Dagje Kringlopen in Den Haag

  1. Dit is mijn favoriete blogpost ooit, van alle blogposts in de hele wereld, ik zou de hele dag wel over bookhauls in kringlopen kunnen lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *