Postuum – Emelie Schepp

IMG_20180806_114913_450

Een Scandinavische pageturner die je zo uit hebt.

Synopsis

Wanneer Sam Widell op een avond thuiskomt, blijkt zijn vrouw vermoord en zijn zoon ontvoerd te zijn. Officier van justitie Jana Berzelius leidt het onderzoek naar deze zaak en ondervindt dat hoe langer Jonathan weg is, hoe persoonlijker het voor haar wordt. Wanneer bovendien haar aartsvijand Danilo zich weer in haar leven mengt, is de ramp compleet. In een race tegen de klok moet Jana alles op alles zetten om het kind levend terug te vinden.

Mijn mening

Om aan Postuum te beginnen, zou ik je aanraden om eerst de andere boeken in de serie over Jana Berzelius te lezen (Narcotica en Post mortem met name). Je hebt namelijk wel wat voorkennis nodig om het hele verhaal van Postuum te begrijpen.

Ik moest ook weer even inkomen, het is immers een jaar geleden dat ik Post Mortem las. Maar ik zat er ook weer zo in. Zoals elke keer vloog ik door het boek heen, Emelie Schepp heeft echt een hele fijne schrijfstijl. Het verhaal is niet heel spannend, natuurlijk wil je weten wat er met het zoontje van Sam is gebeurd, maar je zit tijdens het lezen niet op het puntje van je stoel.

Ondanks dat je niet op het puntje van je stoel zit, is Postuum echt heel erg boeiend. Niet alleen volg je de verhaallijn van Sam en de ontwikkeling van de ontvoering, ook Jana en Danilo spelen een grote rol in het geheel. Die laatste verhaallijn is nog niet afgelopen dus ik verwacht dat er nog wel een volgend deel aan komt.

Het einde van Postuum is zeer verrassend, hoewel ik wel een beetje een vermoeden had op een gegeven moment, maar ik vond de ontknoping alsnog goed in elkaar gezet en pas echt op het einde een beetje te raden.

Eindoordeel

Ondanks dat ik normaal wat lastig in Scandinavische thrillers kom, zat ik er bij Postuum gelijk in. Het verhaal leest lekker snel weg en de ontknoping is heel verrassend. Kortom, een aanrader! Maar lees wel de voorgaande delen als je dat nog niet hebt gedaan.

Specificaties

Postuum by Emelie Schepp
Published by De Fontein
Genres: Thriller
Pages: 336
ISBN: 9789026145629

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5b6a87323ca52_selected-products” products=”9200000091613953,9200000091584963″ name=”postuum” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *