Tegenstroom – Jackie van Laren (Eilandliefde #4)

IMG_20180731_113312_401

Een fijne zomerroman als laatste deel in de eilandliefde-serie.

Synopsis

Martin Freriks is zijn hele leven al verliefd op Elodie Rombouts, het mooiste meisje van school. Ze is model geworden, loopt shows voor Victoria’s Secret en woont in New York. Hij liet haar ooit gaan voor Gwen – maar heeft haar nooit kunnen vergeten. Intussen staat zijn relatie met Gwen onder spanning. Hij gaat een weekendje naar het eiland, waar zijn zus Wende het nieuwe seizoen in wil luiden met een groot feest in strandtent Grote Vis. Wanneer zij voorstelt om Elodie voor het feest uit te nodigen, komt Martins jeugdliefde ineens wel heel dichtbij.

Elodie is niet de enige oude vlam die het stof doet opwaaien. Vincent is dolverliefd op Milena, maar dan staat ineens zijn oude vriendin Mandy voor zijn neus, die hem maar niet kan vergeten. Ze is diep gekwetst dat hij nu wél serieus is met een ander meisje. Voor Mandy lijkt Vincent de ware, maar soms komt liefde uit een onverwachte hoek…

Mijn mening

Na Springvloed was ik misschien een beetje huiverig om aan dit deel te beginnen. Maar gelukkig had ik me geen zorgen hoeven maken, want Tegenstroom is opnieuw een fijn boek van Jackie van Laren.

Ik vind het leuk dat ze ook uit het perspectief van een man heeft geschreven, dat zorgt voor wat variatie in de vriendengroep en de verhalen. Martin heeft in de vorige boeken niet echt een grote rol gespeeld dus ik vond het zeker leuk om hem te leren kennen. Daarnaast was het personage Mandy nieuw en ook Elodie, die maar een kleine rol speelt, was onbekend. Dat maakt het hele boek interessanter en nieuwer.

Ondanks de nieuwe personages en het leren kennen van Martin, was ook dit boek best wel een beetje voorspelbaar, maar in dit geval vond ik het niet vervelend. Ik las het boek in een paar dagen uit en met het warme weer vond ik dit echt een fijn boek.

Met Tegenstroom heeft Jackie van Laren de eilandliefde-serie afgerond en ik moet zeggen dat het ook een mooie afronding is geweest. Ik denk dat ze er weinig meer over had kunnen schrijven, want dan zou het uitgemolken worden. Nu is er een mooi einde aan gekomen en met wat ups en downs vond ik het een fijne serie, helemaal voor in de zomer.

Eindoordeel

Tegenstroom is het laatste deel in de eilandliefde-serie van Jackie van Laren. Het perspectief en de nieuwe personages zorgen voor wat afwisseling en dat maakt het verhaal leuk. Opnieuw een fijne zomerroman.

Specificaties

Tegenstroom by Jackie van Laren
Series: Eilandliefde #4
Published by Boekerij
Genres: Feelgood roman
Pages: 320
ISBN: 9789022584088

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5b6433c300a12_selected-products” products=”9200000091781658,9200000091613965″ name=”tegenstroom” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *