Springvloed – Jackie van Laren (Eilandliefde #3)

9200000091613681

Een wat voorspelbaar deel in de eilandliefde-serie.

Synopsis

Mayke Ferwerda is een jonge vrouw die geboren is op het eiland, en die als een van de weinigen van haar leeftijdgenoten heel zeker weet dat ze er ook wil blijven wonen en er haar leven wil opbouwen. Maar zo veel werk is er niet, en zie maar eens een leuke partner te vinden die hetzelfde over de toekomst denkt… Gelukkig is ze al een heel eind op weg met haar plannen: ze heeft als kok bij Grote Vis, de enige strandtent van het eiland, de leukste baan die ze zich kan voorstellen. En ze heeft een vriendje, al is hij volgens haar ouders misschien niet helemaal een ideale schoonzoon.

Het enige wat haar danig irriteert is het feit dat de strandtent van een dreigend faillissement gered is door Cam, een losbollige surfer uit een deftig gezin met veel te veel geld. Gelukkig heeft ze haar baan nog, maar nu hangt die arrogante kwal de hele tijd rond op haar werk. Hij is zelfs min of meer haar baas! Of is hij misschien toch minder onuitstaanbaar dan hij op het eerste gezicht lijkt?

Mijn mening

Laat ik vooropstellen dat ik de boeken van Jackie van Laren heerlijk vind om tussendoor te lezen. Het zijn echte feelgoodboeken die ideaal zijn om te lezen als je niet al teveel wilt nadenken. Maar ‘Springvloed’ vond ik echt het minst leuke boek in de serie.

Het verhaal is vanaf het begin al vrij voorspelbaar en daardoor voelde het boek een beetje langdradig aan. Ik zat maar te wachten op de ontknoping, die door Jackie van Laren flink wordt uitgesteld. Op zich logisch, want als je alles aan het begin laat gebeuren, is dat voor de lezer ook niet leuk. Maar ik had moeite om door dit verhaal heen te komen, voornamelijk door die voorspelbaarheid.

Je kent de bijpersonages en omgeving inmiddels heel goed, dat daar ook niet echt iets interessants in zit en de intermezzo’s voegen voor mij dan ook weinig toe aan het gehele verhaal. Desondanks vond ik het toch wel een OK-boek en zeker een musthave als je de andere boeken van Jackie van Laren al hebt gelezen.

Deel vier van deze serie, ‘Tegenstroom’ is ook al uit en daarvan lees je de recensie binnenkort op mijn blog.

Eindoordeel

Vanwege de voorspelbaarheid vond ik ‘Springvloed’ het minst leuke boek in de eilandliefde-serie van Jackie van Laren. Toch is het zeker een toevoeging aan je Jackie van Laren-collectie.

Specificaties

Springvloed by Jackie van Laren
Series: Eilandliefde #3
Published by Boekerij
Genres: Feelgood roman
Pages: 352
ISBN: 9789022584071

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5b62bf4acb393_selected-products” products=”9200000091613681,9200000091781599″ name=”springvloed” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *