Cody – Bernice Berkleef

IMG_20180721_151721_548

Heel originele en intrigerende thriller.

Synopsis

Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed­hete dag op het bureau gemeld heeft met in de de Maxi-Cosi hun zoontje Cody. Over de toedracht mogen ze haar niks vertellen. Jelka probeert te bevatten wat er gebeurt en probeert terwijl Oscar wordt vastgehouden op het bureau antwoorden te vinden. Maar hoe langer het duurt, hoe meer vragen ze heeft. Kan ze haar man nog vertrouwen? Of wil iemand anders hen iets aandoen? En waarom?

Mijn mening

De synopsis van dit boek vond ik zo onwijs intrigerend klinken dat ik heel benieuwd was naar het debuut van Bernice Berkleef. Zodra je erin begint, word je constant nieuwsgierig gehouden, want wat is er met Cody gebeurd en is Oscar inderdaad de schuldige?

Die vragen worden pas aan het eind van het boek beantwoord, maar dat maakt voor het lezen niet uit. Je leert namelijk Oscar en Jelka goed kennen en langzamerhand word je van de ene verdenking naar de andere gegooid. Ik had de ontknoping echt niet aan zien komen.

Daarnaast vond ik het verhaal zo goed opgebouwd, ik moest het meerdere malen opzij leggen want ik werd er gewoon eng van, maar aan de andere kant wilde ik ook doorlezen omdat ik wilde weten hoe het verhaal verder ging. Er komen maar weinig personages in het verhaal voor, maar ieder personage heeft zijn of haar rol en die rollen zijn goed verdeeld. Daardoor word je als lezer ook onzeker gehouden over hoe het in elkaar zit.

Ik moet zeggen dat ik altijd een beetje afwachtend ben met debuten. Maar, Bernice Berkleef heeft zo’n onwijs goede thriller neergezet dat je gewoon niet doorhebt dat het een debuut is. Het verhaal zit zo goed in elkaar, is geweldig goed opgebouwd en de plot kwam voor mij echt onverwachts. Ik kijk echt uit naar haar volgende boeken, want als ze zo doorgaat, kan ze best een gevestigde naam worden in de Nederlandse thrillerwereld.

Eindoordeel

Ok, ok, nu heb ik wel genoeg gezegd over Cody van Bernice Berkleef. Ga ‘m maar gewoon lezen.

Specificaties

Cody by Bernice Berkleef
Published by The House of Books
Genres: Thriller
Pages: 272
ISBN: 9789044354904

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5b5dbe39852ee_selected-products” products=”9200000094577563,9200000094344294″ name=”cody” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *