Maud – Anne West (De stadstuin #1)

IMG_20180718_115210_112

Een zussenroman met drama en romantiek.

Synopsis

De stadstuin is niet zomaar een moestuintje. Dit is een Amsterdamse tuin waar de buurt samenkomt en groenten verbouwt. Als de drie zussen Maud, Yara en Britt deze tuin erven, zien ze niet direct reden om elkaar in levenden lijve te ontmoeten. Maar dat blijkt een misvatting.

Mijn mening

‘Maud’ is het eerste deel in de serie over de stadstuin, waarin we Maud, Yara en Britt als zussen leren kennen. Dit verhaal richt zich, duidelijk, op Maud en hoe zij haar leven leidt. Ze denkt dat ze het voor elkaar heeft en werkt aan een nieuwe promotie, maar als haar man aangeeft dat hij kinderen wil, begint ze te twijfelen.

In het verhaal zitten niet echt veel originele elementen, waardoor het niet heel erg verrassend is. Er zitten zeker leuke momenten in, het verhaal leest lekker weg en daarom is het dan ook een geschikte vakantieroman. Maar af en toe ergerde ik me wel aan Maud. Ze denkt soms niet echt na over de gevolgen van haar acties en dat vond ik niet geheel realistisch overkomen.

Ondanks dat het verhaal prima in elkaar zit, lekker weg leest, miste ik iets. Misschien kreeg ik geen connectie met de personages, want ze spraken me niet echt aan. De personages kwamen voor mij niet tot leven en dat miste ik tijdens het lezen. Misschien dat het verhaal uiteindelijk iets te voorspelbaar was, hoewel dat zeker wel lekker is om af en toe te hebben.

Eindoordeel

‘Maud’ van Anne West was niet helemaal mijn boek. Te voorspelbaar en te vlakke personages. Helaas, want ik zie zeker de potentie die het verhaal heeft.

Specificaties

Maud by Anne West
Published by Zomer & Keuning
Genres: Feelgood roman
Pages: 256
ISBN: 9789401910972

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *