Complot – Eva Burgers

IMG_20180629_111916_307

Een retespannende jeugdthriller die je niet loslaat.

Synopsis

Abby is dolblij als ze wordt aangenomen op de politieacademie. Thuis is ze minder gelukkig: haar moeder heeft een nieuwe vriend die zich overal mee bemoeit en haar vader zit op Tinder. Om te ontspannen gaat Abby met vriendin Jane een paar dagen naar Londen. Helaas is de rust ver te zoeken als de meiden verstrikt raken in een crimineel bolwerk. Als duidelijk wordt dat Abby de criminelen kent en Jane plotseling verdwijnt, telt iedere seconde…

Mijn mening

Ik ben gek op de jeugdthrillers van Uitgeverij De Fontein. Niet alleen om het toffe ‘politie-niet betreden’ bandje wat om elk boek zit – wat ik wel een tof detail vind overigens. Maar omdat het stuk voor stuk thrillers zijn die door Nederlandse vrouwen zijn geschreven én tot nu toe vind ik ze allemaal goed.

Naar de thrillers van Eva Burgers was ik heel benieuwd, zij is oud-rechercheur en dus heeft zij veel kennis van het politievak. Dat kun je heel goed merken in ‘Complot’ want die kennis gebruikt zij ook goed. Daardoor is het verhaal niet alleen spannend, maar ook heel geloofwaardig.

Dat gezegd hebbende, vond ik Abby af en toe wel wat naief en niet al te goed nadenkend in haar acties. Maar als je dat loslaat, wil je alleen maar doorlezen. Het verhaal is namelijk ontzettend spannend en ga je van spannend moment naar spannend moment. Je weet op een gegeven moment niet meer wie je wel en niet kunt vertrouwen en daardoor leef je goed met Abby mee.

Ik vond het, ondanks dat het een jeugdthriller is, een heel goed en actueel verhaal. De personages komen goed tot leven en het zijn er niet al te veel, waardoor iedereen goed de aandacht krijgt. Dat is ook de kracht in ‘Complot’, want daardoor gaat het verhaal meer leven. Ik heb dan ook met volle teugen genoten en zal zeker de andere boeken van Eva Burgers gaan lezen.

Eindoordeel

Ik heb echt met volle teugen van ‘Complot’ van Eva Burgers genoten. Hoewel ik Abby af en toe een beetje irritant vond, hield het verhaal me vanaf het begin in zijn greep. Genieten!

Specificaties

Complot by Eva Burgers
Published by De Fontein
Genres: Jeugd
Pages: 240
ISBN: 9789026146268

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5b4a40b1348a8_selected-products” products=”9200000091584966,9200000091613938″ name=”complot eva burgers” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *