Het spel – Tom Wood

9200000085063721

Een gewelddadige thriller, voor de liefhebbers van Bourne.

Synopsis

Victor heeft bewezen de meest dodelijke man ter wereld te zijn. Hij leeft alleen, hij werkt alleen, hij is ijskoud en trefzeker. Dat maakt hem de perfecte huurmoordenaar. Na het volbrengen van een missie in het zinderende Algiers, waarbij hij een andere huurmoordenaar om moest brengen, staat de CIA bij hem op de stoep met een nieuwe opdracht. Hij moet zich voordoen als de vermoorde man om zo achter de identiteit van diens volgende slachtoffer te komen. Dit ontketent een ware wedloop die hem door heel Europa voert en hem uiteindelijk in Rome doet belanden. Daar moet hij met een groep huurlingen samenwerken. Victor staat voor een onmogelijke keuze: doen wat juist is of het enige opofferen waar hij om geeft: zijn eigen leven.

Mijn mening

Ik begon dit boek zonder de synopsis te hebben gelezen (dat doe ik best vaak eigenlijk) dus ik ging er helemaal blanco in. Het blijkt dat dit deel drie in de serie van Tom Wood over de huurmoordenaar Victor is, maar dat merk je als lezer totaal niet. Misschien met een paar kleine puntjes, maar dat maakt voor het grotendeel van het verhaal niets uit.

‘Het spel’ is wel een behoorlijk gewelddadig verhaal, maar ja, wat verwacht je anders bij een boek over een huurmoordenaar. Het verhaal is zeker boeiend en ik bewonder Tom Wood over zijn uitgebreide beschrijving van hoe Victor zich gedraagt. Dit maakt het heel geloofwaardig en ook van boeiend.

Daarnaast zit het verhaal goed in elkaar en vond ik vooral het einde heel origineel en verrassend. Als je van de Bourne serie houdt, dan kan ik je deze serie zeker aanrader, ‘Het spel’ was voor mij boeiend genoeg om de rest van de boeken op mijn verlanglijst te zetten.

Eindoordeel

Ondanks dat ‘Het spel’ het derde deel in de serie is, merk je dat als lezer niet. Het verhaal is gewelddadig, maar aan de andere kant ook geloofwaardig. Daarnaast is het spannend en origineel. Genieten dus!

Specificaties

by Tom Wood
Published by Boekerij
Genres: Thriller
[bol_product_links block_id=”bol_5b3bc1d7af7d7_selected-products” products=”9200000085063721,9200000085183189″ name=”het spel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *