De afdeling – Tammy Cohen

9200000085063377

Een spannende thriller die soms wel wat doorkabbelt.

Synopsis

Hannah’s leven lijkt zo perfect, totdat haar kinderwens niet in vervulling gaat. Tot overmaat van ramp heeft haar man Danny tegelijkertijd een verhouding met een andere vrouw. In deze moeilijke periode gebeurt het onwaarschijnlijke: Hannah raakt zwanger en Danny komt bij haar terug en hij belooft haar trouw te blijven. Het volgende moment vindt Hannah zichzelf terug in een psychiatrische inrichting waar ze gedwongen is opgenomen omdat ze iets verschrikkelijks heeft gedaan. En ondertussen sterven medepatiĆ«nten onder verdachte omstandigheden.

Mijn mening

‘De afdeling’ begint vrij heftig, omdat je weet dat Hannah zwanger is geraakt, maar je weet niet wat en waarom ze in een psychiatrische inrichting zit. Dat element zorgt ervoor dat je nieuwsgierig blijft tijdens het lezen. Wat er precies gebeurt is, laat ik natuurlijk in het midden, maar dat was zeker wel verrassend.

Daarnaast was ik ook benieuwd hoe het precies in de psychiatrische inrichting ging en wat er aan de hand was. Ondanks dat je twee dingen hebt die je nieuwsgierig maken, gebeurt er vrij weinig in het verhaal. Het kabbelt maar een beetje door en ondanks dat er wel wat dingen gebeuren, vond ik het geen heel spannende thriller. Ook vond ik de hoofdpersonen soms acties uitvoeren die ik niet goed begreep.

Dan kom je richting de ontknoping en dan wordt het zeker wel even spannend. Tammy Cohen heeft daar flink wat verrassende elementen in verwerkt en dat zorgde uiteindelijk voor een oordeel van 3,5 ster.

Eindoordeel

‘De afdeling’ was niet de meest spannende thriller, maar zeker geschikt voor op vakantie of een weekendje lezen in de tuin of op het balkon.

Specificaties

De afdeling by Tammy Cohen
Translator: Els Franci-Ekeler
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 350
ISBN: 9789022582770

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5b3a6f56e1348_selected-products” products=”9200000085063377,9200000085183244″ name=”de afdeling” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *