The outsider – Stephen King

IMG_20180617_085705_610

Een spannende thriller voor de fans van de Mr. Mercedes serie.

Synopsis

An unspeakable crime. A confounding investigation. At a time when the King brand has never been stronger, he has delivered one of his most unsettling and compulsively readable stories.

An eleven-year-old boy’s violated corpse is found in a town park. Eyewitnesses and fingerprints point unmistakably to one of Flint City’s most popular citizens. He is Terry Maitland, Little League coach, English teacher, husband, and father of two girls. Detective Ralph Anderson, whose son Maitland once coached, orders a quick and very public arrest. Maitland has an alibi, but Anderson and the district attorney soon add DNA evidence to go with the fingerprints and witnesses. Their case seems ironclad.

As the investigation expands and horrifying answers begin to emerge, King’s propulsive story kicks into high gear, generating strong tension and almost unbearable suspense. Terry Maitland seems like a nice guy, but is he wearing another face?

Mijn mening

Toen Stephen King tweette dat zijn nieuwe boek uit was en dat ‘The outsider’ voor de fans van de Mr. Mercedes trilogie was, wilde ik het boek gelijk lezen. Ik ben nog niet zo lang fan van Stephen King en ik moet ook zeggen dat niet al zijn boeken mij aanspreken, maar dit soort verhalen spreken me dan wel aan.

Tijdens het lezen vond ik nog niet echt de gelijkenis met Mr. Mercedes, maar langzamerhand snapte ik die vergelijking. Er zit een behoorlijke verrassing in, wat me echt heel erg blij maakte. Op momenten had ik wel het gevoel alsof het te creepy werd en kon ik niet echt verder lezen.

Het begin van ‘The outsider’ vond ik een beetje traag en had ik wel een beetje moeite om er doorheen te komen. Tot ongeveer halverwege, met de verrassing en de verloop van het verhaal werd het zeker wel boeiender. Het einde was ook weer echt heel goed, ik zat zeker op het puntje van mijn stoel.

Nog even over het einde. Het verhaal is afgelopen, maar er kan zeker nog een vervolg op komen. Ik ben dan ook benieuwd of Stephen King dat gaat doen, maar er is zeker een optie om dit te doen.

Eindoordeel

Ja, als je de Mr. Mercedes trilogie goed vond, dan zul je ook van ‘The outsider’ genieten. Er zitten gelijkenissen in en hoewel het begin een beetje traag was, was het einde heel erg spannend!

Specificaties

The outsider by Stephen King
Published by Scribner
Genres: Thriller
Pages: 576
ISBN: 9781501180989

[bol_product_links block_id=”bol_5b35149322ad5_selected-products” products=”9200000084106875,9200000088330619,9200000090629749,9200000090243003″ name=”the outsider” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “The outsider – Stephen King

  1. Leuk om je recensie van dit boek te lezen. Ik was er onlangs in begonnen, maar kwam er niet echt lekker in. Maar misschien toch even doorzetten, want was nog niet halverwege. Ik vond overigens Schone Slaapsters (wat hij met zijn zoon schreef) ook heel fijn, ook al sprak die me in eerste instantie niet zo aan vanwege iets te veel fantasy-achtig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *