Paper Ghosts – Julia Heaberlin

IMG_20180527_101439_921

Een geweldige thriller die vol zit met onderhuidse spanning.

Synopsis

An obsessive young woman is almost certain the man who kidnapped and murdered her sister sits in the passenger seat beside her. He claims no memory of murdering girls across Texas. Determined to find the truth, she proposes a dangerous ten-day road trip, just the two of them, to examine cold cases linked to his haunting photographs.

Mijn mening

Ik had al veel over Julia Heaberlin gehoord. Je kent haar misschien van ‘Black eyed Susans’, een heel veel gehypte thriller. Die heb ik nog niet gelezen dus toen ik ‘Paper Ghosts’ ontving, was ik dan ook heel erg blij. En kijk nou naar die cover! Heel erg mooi!

En dan de inhoud, wat toch net even wat belangrijker is. Man oh man, wat was dit boek goed! Ik kon het niet al te snel achter elkaar lezen, want op de een of andere manier zit er een constante onderhuidse spanning in. Die komt op elke pagina duidelijk naar voren en dat zorgt ervoor dat het boek heel eng aanvoelt, terwijl er eigenlijk weinig gebeurd.

Je leest namelijk over Grace, die ervan overtuigd is dat Carl, de fotograaf met dementie, haar zus heeft ontvoerd en vermoord. Wat ze met hem van plan is tijdens de roadtrip, laat ze wat doorschemeren, maar blijft spannend. En dan is er nog het feit dat Carl volgens de geruchten een seriemoordenaar is, die ze naar de meest afgelegen plekken meeneemt.

Die twee dingen zorgen dus voor die onderhuidse spanning, die Julia Heaberlin heel subtiel, zonder veel woorden, op elke bladzij weet op te wekken. Ik vond het zo geweldig, maar ook zo ongelooflijk creepy en eng, echt een boek dat me meer heeft verrast omdat ik er toch weinig verwachtingen van had. De synopsis klonk al heel goed en Julia Heaberlin heeft dit echt heel goed uitgewerkt.

Het einde komt ook als een verrassing en vond ik misschien nog toffer dan ik had verwacht. Heel anders dan je tijdens het lezen verwacht, heel erg goed bedacht. Ik heb ook gelijk Black eyed Susans geleend bij de bibliotheek, ik ben heel benieuwd hoe dat boek is.

Eindoordeel

Wat een pareltje is ‘Paper ghosts’ van Julia Heaberlin. Een onderhuidse spanning die door het hele boek heen zit gecombineerd met een zeer verrassend einde maakt dat dit echt een heel goed boek is.

Specificaties

Paper ghosts by Julia Heaberlin
Published by Ballantine books
Genres: Thriller
Pages: 368
ISBN: 9780525619369

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5b235d3cb3c92_selected-products” products=”9200000089084042,9200000082896588″ name=”paper ghosts” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *