Gespleten – Karin Slaughter

IMG_20180610_132707_946

Een heel ander Karin Slaughter, maar opnieuw weer heel goed!

Synopsis

Andrea Cooper kent haar moeder door en door. Maar wanneer het restaurant waar Andrea en Laura lunchen onder vuur wordt genomen en een doodgewone middag in een bloedbad verandert, ziet Andrea een heel andere kant van haar. De koelbloedigheid waarmee Laura de schutter overmeestert en doodt, verbijstert Andrea.

Dan blijkt dat Laura zich al dertig jaar schuilhoudt onder een andere naam en dat alles wat ze over haar verleden heeft verteld gelogen is. Wat heeft Laura op haar geweten? Waarom zien anderen haar liever dood dan levend? En hoe kun je iemand nog vertrouwen die een leugenaar, of erger, blijkt te zijn?

Mijn mening

Ik kijk elke keer weer uit naar de nieuwe Karin Slaughter, ik vind haar boeken zo tof dat ik gewoon bijna altijd blij word als ik haar boeken lees. ‘Gespleten’ is vorige week uitgekomen en kreeg ik net voor de release. Ik kon natuurlijk niet anders dan het gelijk lezen en ondanks dat mijn leeszin op het moment ver te zoeken is, las ik het al vrij snel uit. Maar, spoiler, het is een heel ander verhaal dan je misschien van Karin Slaughter gewend bent.

Tenminste, dat vond ik. Ik miste vooral de gruwels die Karin Slaughter meestal in haar boeken gebruikt. Ja, er zit wat geweld in, waarbij de details duidelijk beschreven worden, maar op zich gaat het daar niet echt over in het verhaal.

Het gaat meer over de reis die Andrea maakt om meer over haar moeder en haar verleden te weten te komen. Dat is boeiend, soms spannend en je maakt als lezer de reis samen met Andrea. Je wisselt heen en weer tussen heden en verleden en daardoor heb je al snel de plot door. Dat vond ik halverwege wel een beetje jammer en was dan om heel eerlijk te zijn wel een beetje teleurgesteld.

Maar! Karin Slaughter is niet voor niks de queen of crime, want ze weet je aan het eind van het boek toch nog te verrassen. Er zat zeker een stuk in wat ik niet had aan zien komen en dat vond ik weer tof.

Eindoordeel

Tja, wat kan ik zeggen. ‘Gespleten’ van Karin Slaughter is opnieuw een topper. Meer een crime verhaal dan een thriller, maar opnieuw errug goed.

Specificaties

Gespleten by Karin Slaughter
Published by HarperCollins Nederland
Genres: Thriller
Pages: 496
ISBN: 9789402701562

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5b23577ef08b7_selected-products” products=”9200000091585025,9200000091585377″ name=”gespleten” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *