Kattenstreken – Sébastien Perez en Benjamin Lacombe

Kattenstreken

Een grappig kattenboek waar je wel zo doorheen bent.

Synopsis

De kat … wat een mysterieus dier! In alle culturen en in alle tijden veroverde het beest een speciale plek: als godheid, als duivel of gewoon als ondeugend huisdier. Maar heb je jezelf ooit afgevraagd welke gedachten er schuilgaan in die kleine kattenkopjes? Welke ideeën door hun hoofden vliegen? En welke avonturen ze beleven als je héél eventjes niet oplet? Dit magistrale boek biedt je een uniek inkijkje in het leven van vijftien bijzondere katten.

Kattenstreken 2

Mijn mening

Als je me al wat langer volgt, weet je dat ik gek ben op katten. Ik heb zelf een kattenkind en hoewel ik hem soms achter het behang wil plakken, ben ik gek op hem.

Kattenboeken zijn dan ook groot favoriet, dus toen ik las over ‘Kattenstreken’ van Sébastien Perez en Benjamin Lacombe, was ik ook heel erg benieuwd. Toen het boek binnen kwam, was ik wel een beetje teleurgesteld. Het was vrij dun en ook niet alle pagina’s waren gevuld met tekeningen.

Die tekeningen zijn zeker erg schattig en ook de verhalen zijn leuk (hoewel ik het taalgebruik zeker niet altijd voor kinderen geschikt vond!), maar toen ik de prijs zag, schrok ik wel een beetje. Het boek kost namelijk €24,95. Voor de hoeveelheid gevulde pagina’s vond ik de prijs behoorlijk hoog.

Ja, de tekeningen zijn met de hand gemaakt en dat kan ik zeker waarderen. Maar een boek waar ik zelf binnen een half uur doorheen was (ik denk zelfs nog sneller), vond ik het wel een beetje tegenvallen.

Kattenstreken 3

Ik heb bij deze blogpost twee foto’s toegevoegd van de binnenkant, omdat je zo goed kunt zien hoe dat eruit ziet. Ik denk dat ik de voorkant van het boek nog het leukste vind en ik zie deze dan ook leuk in een kinderkamer staan. Of het boek dan snel van de plank gepakt wordt, weet ik niet.

Eindoordeel

‘Kattenstreken’ van Sébastien Perez en Benjamin Lacombe vind ik qua prijs/kwaliteitverhouding behoorlijk tegenvallen. Het is een schattig boek, met leuke tekeningen en verhaaltjes, maar sprak mij niet zo aan.

Specificaties

Kattenstreken by Benjamin Lacombe, Sébastien Perez
Published by Clavis
Genres: Kinderboek
Pages: 64
ISBN: 9789044832402

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *