Children of blood and bone – Tomi Adeyemi (Legacy of Orisha #1)

IMG_20180524_114015_924

Een spannende, soms wat ingewikkelde magische YA.

Synopsis

They killed my mother. They took our magic. They tried to bury us. Now we rise. Zelie remembers when the soil of Orisha hummed with magic. When different clans ruled – Burners igniting flames, Tiders beckoning waves, and Zelie’s Reaper mother summoning forth souls. But everything changed the night magic disappeared. Under the orders of a ruthless king, anyone with powers was targeted and killed, leaving Zelie without a mother and her people without hope. Only a few people remain with the power to use magic, and they must remain hidden. Zelie is one such person. Now she has a chance to bring back magic to her people and strike against the monarchy. With the help of a rogue princess, Zelie must learn to harness her powers and outrun the crown prince, who is hell-bent on eradicating magic for good. Danger lurks in Orisha, where strange creatures prowl, and vengeful spirits wait in the waters. Yet the greatest danger may be Zelie herself as she struggles to come to terms with the strength of her magic – and her growing feelings for an enemy.

Mijn mening

Ik had al zoveel over dit boek gehoord, dat ik het wel moest lezen. ‘Children of blood and bone’ is een geweldige YA, maar man oh man, wat worstelde ik hiermee. Het verhaal zit echt ingewikkeld in elkaar en doordat er veel termen in gebruikt worden, is het soms lastig lezen. Ik las het boek in het Engels, maar het was misschien beter geweest om de Nederlandstalige te gaan lezen. Dan had ik het verhaal wellicht beter begrepen.

Mijn hoofd zat vol en ik wilde ontsnappen. Daarom begon ik in ‘Children of blood and bone’. Dat was geen goed idee. Ik heb me er echt doorheen moeten slepen. Zeker het begin is echt even inkomen. Het is een verhaal wat niets op andere verhalen lijkt. De Afrikaanse invloeden vliegen je om de oren en daarom is dit ook zo goed! Toen ik eenmaal in het verhaal zat, schoot ik wel iets meer op, want je leert de gebruikte termen wat meer kennen, je weet wie wie is (er komen gelukkig niet megaveel personages in voor) en je volgt zo makkelijker het verhaal.

Dat het vanuit twee perspectieven verteld wordt, maakt het misschien ook niet helemaal makkelijk, maar past wel goed bij de sfeer van het verhaal. Je krijgt het dan ook van twee kanten mee en je ziet van beide kanten de worstelingen. Dat maakt het interessant, omdat beide perspectieven ook van groot belang zijn voor het verhaal. In ‘Children of blood and bone’ gaat het natuurlijk niet alleen om de magie, maar ook om de liefde en het overwinnen van jezelf. Een altijd goede combinatie en zeker aan het eind vond ik dat Tomi Adeyemi dit heel goed verwerkt had.

Ik was even benieuwd hoe Tomi Adeyemi dit verhaal in meerdere delen ging vertellen, maar snap de keuze zeer zeker. Dit is al een aardige pil en het verhaal is nog niet af. Ik twijfel zeker wel of ik een volgend deel in het Engels wil lezen. Als ik kijk naar het in mijn kast zetten van de serie is een Engels vervolg een betere keuze, maar het verhaal zal in het Nederlands beter tot zijn recht komen.

Eindoordeel

‘Children of blood and bone’ van Tomi Adeyemi is prachtig. Het is een verhaal als geen enkel ander, het is zo goed in elkaar gezet. Maar, het is wel echt even inkomen en je moet zeker je koppie erbij houden. Ben je daar doorheen, dan is de beloning groot!

Specificaties

Children of blood and bone by Tomi Adeyemi
Series: Legacy of Orisha #1
Published by Pan Macmillan
Genres: Young Adult
Pages: 352
ISBN: 9781509871353

[bol_product_links block_id=”bol_5b1ad16d09727_selected-products” products=”9200000082671606,9200000085063746,9200000085377690,9200000081048070″ name=”children of blood and bone” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Children of blood and bone – Tomi Adeyemi (Legacy of Orisha #1)

  1. Ik heb deel 1 nu al bijna 2 jaar ongelezen in mijn kast liggen omdat ik eerst deel 2 en 3 in het Nederlands wil hebben .
    Deel 2 is nou al enige tijd uit in het Engels. Is het al bekent wanneer hij vertaalt gaat worden ? Kan er namelijk niks over vinden ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *