Hebzucht – Scott Bergstrom (The Cruelty #2)

9200000085930840

Opnieuw een geweldig spannend boek dat je in één ruk uitleest.

Synopsis

Gwen en haar vader zijn ondergedoken in Uruguay. Het leven is er zwaar: voortdurend over je schouder moeten kijken is killing. Wanneer haar vaders naam op een dodenlijst blijkt te staan, beseft Gwen dat afwachten geen optie meer is. Ze moet proberen hen beiden te redden, maar de tijd dringt.

Met de hulp van haar vriend Terrance, stort een vastberaden Gwen zich in de wereld van geld, spionage en verraad. Daar wachten nieuwe én oude vijanden. En deze keer zijn ze niet van plan haar te laten ontsnappen.

Mijn mening

Ik moest aan het begin van ‘Hebzucht’ wel even weer in het verhaal komen, maar dat heb ik vaker met series. Vaak moet je lang wachten op het volgende deel en heb ik tussendoor al zoveel boeken gelezen dat ik niet meer zo goed weet wat er precies is gebeurd.

Maar, wat ik me wel herinnerde van het eerste deel in deze serie, is dat het me heel erg deed denken aan The Bourne trilogie. Ook dat was het geval bij dit deel, het is spannend, bizar, maar er zitten ook plottwists in waar je zelf niet op was gekomen.

Ik ben door dit boek heen gevlogen, Scott Bergstrom heeft ook hier het tempo flink hoog liggen. Dat past ook heel goed bij het verhaal, want Gwen gaat van de ene bizarre situatie naar de andere. Ik had wel een paar keer het gevoel van ‘Ja nu weet ik het wel’, want het blijft maar doorgaan.

Maar het einde van het boek is zo goed gedaan. Heel anders dan ik zelf had verwacht, maar het paste wel heel goed in het verhaal. De sfeer heeft Scott Bergstrom heel goed neergezet, hoewel het allemaal fictie is, kon ik me er wel een voorstelling bij maken. Ook de personages en omgeving waar het verhaal zich afspeelde, zag ik zo voor me. Ik heb dan ook opnieuw van begin tot eind genoten van deze Bourne-achtige thriller.

Eindoordeel

Scott Bergstrom heeft met ‘Hebzucht’ een goede opvolger van ‘Meedogenloos’ neergezet, waarbij je van begin tot eind op het puntje van je stoel zult zitten.

Specificaties

Hebzucht by Scott Bergstrom
Series: The cruelty #2
Published by De Fontein
Genres: Young Adult
Pages: 416
ISBN: 9789026142116

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5b02d534c598a_selected-products” products=”9200000085930840,9200000085988384″ name=”hebzucht” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *