Onhoudbaar – Linwood Barclay

IMG_20180418_171458_041

Een spannende thriller met een onverwachtse plotwending.

Synopsis

Als een tiener door een dronken bestuurder wordt dood-gereden is het stadje Promise Falls in rep en roer. Dat de dader niet veel ouder was dan het slachtoffer is bijzaak: het enige wat er voor de inwoners toe doet is dat hij overduidelijk schuldig is en een veel te lage straf heeft gekregen.

Al snel worden de jongen en zijn familie op de vreselijkste manieren bedreigd. De familie schakelt privé-detective Cal Weaver in, die merkt dat het hele stadje uit is op wraak. Het kan niet lang meer duren voordat iemand het heft in eigen handen gaat nemen. Cal vreest dat er nog meer slachtoffers zullen vallen.

Mijn mening

Door de synopsis was ik gelijk geintrigeerd, maar het verhaal begint met een ander verhaal en dat ontwikkelt zich door tot dit verhaal. Wat ik boeiend aan ‘Onhoudbaar’ vond was het feit dat je als eerste een mening hebt over de dader en Linwood Barclay je aan het eind van het boek van een hele andere mening heeft overtuigd.

Het verhaal ontwikkelt zich namelijk op zo’n manier dat je alleen maar nieuwsgieriger wordt met als klap op de vuurpijl het spannende einde met een hele verrassende ontknoping. Ik lees veel thrillers en zie regelmatig de plot van ver af aankomen. Het maakt me altijd heel erg blij als dat niet het geval blijkt te zijn en dat was in dit geval zeker zo.

Ik had de ontknoping echt niet aan zien komen en zat echt even op het puntje van mijn stoel te lezen. Linwood Barclay heeft de plot heel ingenieus in het verhaal verweven, waarbij de hoofdrolspelers goed de ruimte krijgen zich van een hele andere kant te laten zien.

Ook de bijverhalen vind ik zo goed in het verhaal passen, je hebt niet het gevoel dat er van de hoofdlijn afgeweken wordt en ieder personage en verhaallijn heeft een duidelijke rol in het geheel.

Ik heb dan ook van begin tot eind genoten van deze fijne thriller en ik werd weer even herinnerd aan het feit waarom ik dit genre zo leuk vind: omdat het me elke keer verrast!

Eindoordeel

‘Onhoudbaar’ van Linwood Barclay is een intrigerende thriller die zich anders ontwikkeld dan je misschien op het eerste gezicht denkt. Het spannende einde zorgt nog even voor een verrassing en dat maakt het voor mij een zeer goede thriller.

Specificaties

Onhoudbaar by Linwood Barclay
Translator: Waldemar Noe
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 368
ISBN: 9789022582824

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5afdc1570c281_selected-products” products=”9200000085183197,9200000085063381″ name=”onhoudbaar” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *