SuperOlcay – Olcay Gulsen

IMG_20180429_083154_090

Een heel inspirerend boek van een vrouw die duidelijk met beide benen op de grond staat.

Synopsis

Olcay Gulsen was al een girlboss voordat de term bestond. Op eigen kracht zette zij een internationaal modemerk op dat werd gedragen door sterren als Kim Kardashian en Victoria Beckham. Natuurlijk ging dat met vallen en opstaan.

In SuperOlcay (gelijknamig aan haar Instagramaccount) vertelt ze vol zelfspot eerlijk over haar bijzondere carrière. Hoe ze van Waalwijks meisje uit een problematisch gastarbeidersgezin met humor, charme, maar vooral door een ijzersterke drive en doorzettingsvermogen haar dromen najoeg. Hooggehakt, soms stuntelend, maar altijd vastberaden.

Mijn mening

Ik zag Olcay Guylsen een paar weken geleden bij Paagman in Den Haag en na haar lezing moest ik wel haar boek kopen. Ik was al geinspireerd door haar lezing, waar ik haar al een beetje leerde kennen als een vrouw die met beide benen op de grond staat, door hard werken en met wat zelfspot en zelfkennis een groot bedrijf heeft neergezet.

Wat ik hoopte, namelijk dat ik dat in haar boek ook zo zou lezen, kwam helemaal uit. Ik heb ‘SuperOlcay’ met heel veel plezier gelezen en haalde eigenlijk uit elk hoofdstuk wel iets van inspiratie. Maar daarnaast heb ik vooral Olcay Gulsen op elke pagina leren kennen. Je leest over hoe ze is opgegroeid, wat haar dromen waren en hoe die door vooral hard werken zijn uitgekomen.

Natuurlijk is het niet helemaal goed afgelopen; SuperTrash is inmiddels failliet verklaard, maar Olcay vertelde op de lezing dat ze niet iemand is die bij de pakken neerzet en nu op zoek is naar haar volgende carriere. Ik had haar bij RTL Boulevard gezien op de dag dat SuperTrash failliet ging en ik vond dat ze ballen had dat ze dat had gedaan. Vooral de moed en de ballen die zij toont, haalde ik ook uit het boek en dat vond ik bewonderenswaardig.

Tja, het lijkt me duidelijk. Ook al heb je geen duidelijke doelen of weet je niet wat je met je carriere wilt, dit boek zal je zeker inspireren. Het heeft mij in ieder geval aan het denken gezet en inmiddels ben ik ook bezig mijn plannen en dromen in kleine stapjes tot uitvoering te brengen.

Eindoordeel

Als je geinspireerd wil raken of gewoon meer over Olcay Gulsen wil lezen, moet je ‘SuperOlcay’ lezen. Met duidelijke tips en zeker wat humor vertelt Olcay over haar ontwikkeling als zakenvrouw.

Specificaties

SuperOlcay by Karin Kuijpers, Olcay Gulsen
Published by Unieboek Spectrum
Genres: Lifestyle
Pages: 204
ISBN: 9789000361540

[bol_product_links block_id=”bol_5af4a83af1ef8_selected-products” products=”9200000085089607,9200000085377634″ name=”superolcay” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *