Door het oog van de naald – Ken Follet

9200000085063449

Een wat traag opgebouwde, maar uiteindelijk toch spannende thriller.

Synopsis

April 1944. Dubbelspionnen, misleidende radioberichten, namaakbarakken, imitatievliegvelden en geruchten over een niet-bestaande vloot vormen de ingrediënten van een briljante afleidingsmanoeuvre die de Duitsers ervan moet overtuigen dat de invasie niet in Normandië, maar bij Calais zal plaatsvinden. Eén man echter kent het geheim.

Hij luistert naar de codenaam Die Nadel. Als de Engelse contraspionage een meedogenloze klopjacht op hem opent, verandert dit ook het leven van de onschuldige bewoners van een afgelegen rotseilandje in de Noordzee. De nietsvermoedende oude schaapherder, de invalide man, de jonge vrouw en het kind: zij vormen van de ene op de andere dag, de vitale schakels in een keten van niet te stuiten gebeurtenissen.

Mijn mening

Toen mijn moeder zag dat ik dit boek van Boekerij had ontvangen, zei ze gelijk dat zij deze al gelezen had – vlak nadat ie uit kwam in 1978! Heel grappig dat ie dus nu opnieuw is uitgegeven.

Je kunt wel een beetje merken dat ‘Door het oog van de naald’ zo lang geleden is geschreven. Niet per se door het taalgebruik, maar door het tempo. Ken Follett heeft flink wat tijd nodig om het verhaal op te bouwen en in het begin vond ik het wel een beetje te traag en snapte ik niet goed wat alle verhaallijnen met elkaar te maken hebben.

Daar moet je even doorheen, want als je door blijft leven, kom je ongeveer halverwege in het spannende gedeelte. En dan de laatste paar hoofdstukken zijn echt heel spannend en zit je gegarandeerd op het puntje van je stoel te lezen.

Vooral de ontknoping, waarbij alle verhaallijnen samen komen, vond ik echt heel goed in elkaar gezet en dat was ook echt het spannendste stukje. De personages komen dan ook bij elkaar en aangezien je al een band met ze hebt gekregen door alle verhalen, is dat helemaal leuk. En dan het laatste hoofdstuk vond ik heel ontroerend en lief. Heel fijn om zo’n goede ontknoping te hebben!

Ik heb het tweede boek van Ken Follett, Code Rebecca, ook klaar liggen en ben wel heel benieuwd hoe ik dat boek ga vinden.

Eindoordeel

Als je fan bent van spannende Tweede Wereldoorlogsverhalen, dan is ‘Door het oog van de naald’ van Ken Follett het boek voor jou. Het begin is wat traag, maar het einde maakt alles goed.

Specificaties

Door het oog van de naald by Ken Follett
Translator: Ronald Cohen
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 400
ISBN: 9789022582916

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5af49bf165669_selected-products” products=”9200000085063449,9200000085183177″ name=”door het oog van de naald” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *