The lying game – Ruth Ware

IMG_20180419_100042_162

Een langzame thriller, die wel je nieuwsgierigheid wekt.

Synopsis

The text message arrives in the small hours of the night. It’s just three words: I need you. Isa drops everything, takes her baby daughter and heads straight to Salten. She spent the most significant days of her life at boarding school on the marshes there, days which still cast their shadow over her. At school Isa and her three best friends used to play the Lying Game. They competed to convince people of the most outrageous stories. Now, after seventeen years of secrets, something terrible has been found on the beach. Something which will force Isa to confront her past, together with the three women she hasn’t seen for years, but has never forgotten. Theirs is no cosy reunion: Salten isn’t a safe place for them, not after what they did. It’s time for the women to get their story straight…

Mijn mening

Bij de vorige boeken van Ruth Ware vond ik al dat ze echt wel een opbouw nodig hadden en dat is bij’The lying game’ eigenlijk nog erger. Ik vond het hier soms zelfs zo traag dat ik gewoon niet zoveel zin had om verder te lezen. Jammer, want op zich word je vanaf het begin van het boek al nieuwsgierig gemaakt, want waarom liegen de vier vriendinnen en wat is er precies gebeurt?

Die twee vragen vond ik belangrijk genoeg om beantwoord te krijgen en die weerhielden me ervan om het boek opzij te gooien. Aan het eind was ik zeker wel blij dat ik door ben blijven lezen, want het eindigt zeker goed. Niet heel verrassend en ook wel iets wat ik misschien aan had zien komen, maar wel genoeg om een thriller drie sterren te geven.

Ruth Ware heeft een prettige schrijfstijl en ook het wisselen tussen de periodes van vroeger en nu maakt het verhaal goed leesbaar. Je wordt in beide tijdsvakken nieuwsgierig gemaakt en het verhaal ontwikkelt zich samen met de personages. Al met al vond ik het zeker een fijne thriller om zo tussendoor te lezen, maar ‘The lying game’ was geen boek dat ik nog een keer zou gaan lezen.

Eindoordeel

‘The lying game’ van Ruth Ware heeft een langzame opbouw, maar de wisseling tussen vroeger en nu maakt het lezen wel prettig. De ontknoping was boeiend. Een fijne thriller voor tussendoor.

Specificaties

The lying game by Ruth Ware
Published by Vintage Publishing
Genres: Thriller
Pages: 384
ISBN: 9781911215028

[bol_product_links block_id=”bol_5aeacca44d8c7_selected-products” products=”9200000068037737,9200000072994525,9200000084966280,9200000084910587″ name=”the lying game” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *