Waarschijnlijk is het liefde – P.Z. Reizin

IMG_20180415_095814_497

Een roman met een bijzonder A.I. tintje.

Synopsis

Aiden is de beste vriend van Jen. Hij is geestig, empathisch en heeft een mooie stem. Aiden is een computer, en hij leert door met Jen te praten. Maar Jen is verdrietig en Aiden wil haar weer gelukkig maken. Hij heeft berekend dat Jen voor optimaal welzijn weer een man in haar leven nodig heeft. En met het hele internet tot zijn beschikking duurt het niet lang voor hij de ideale kandidaat heeft gevonden: Tom.

Jen en Tom zijn gemaakt voor elkaar, ook al weten ze dat nog niet. Alleen, het zijn wel mensen. Die laten zich niet helemaal sturen, en ze nemen irrationele beslissingen.
Lastig, voor Aiden. Maar niet onmogelijk!

Mijn mening

Ik weet niet wat ik dacht toen ik dit boek had aangevraagd, maar al gelijk toen ik begon met lezen, wist ik dat dit boek niet echt wat voor mij was. Jammer, want op zich is het zeker een origineel verhaal. Het eindigt zelfs een beetje als een spannend verhaal, maar de basis is dat het een liefdesverhaal is. Maar dan wel een met een A.I. (Artificial Intelligence) tintje. Want omdat Aiden ook een hoofdrol speelt, wordt dit verhaal een beetje vaag en fantasy-achtig.

Je leest het verhaal namelijk uit het oogpunt van Jen, Tom en Aiden. De eerste twee zijn goed te volgen en ook boeiend. Aiden is in het begin zeker ook wel interessant, maar later wordt het vooral eng en totaal niet mijn ding. In het begin is Aiden grappig en denk je dat het allemaal wel prima loopt, maar natuurlijk zit er een twist aan, waar ik niet veel over zal uitwijken, want anders verpest ik het misschien voor je.

Het eerste deel van het boek vond ik dan ook wel leuk om te lezen, ik vond het origineel, soms grappig, maar op zich prima. Maar het tweede deel vond ik wat griezeliger, het zette me aan het denken, maar vond ik eigenlijk niet zo goed in het genre passen. Als je namelijk denkt een romantisch verhaal te lezen en het aan het eind griezelig spannend wordt, dan is dat gek.

Ik kan niet precies aanwijzen waarom dit boek me niet geheel aansprak, maar misschien wat het het duistere tweede gedeelte van het veraahl, ik vond het er in ieder geval niet helemaal in passen. Alsof ik twee verschillende verhalen aan het lezen was. Jammer, want op zich vind ik de insteek zeker origineel.

Eindoordeel

‘Waarschijnlijk is het liefde’ van P.Z. Rezin is geen standaard romantisch verhaal. Er zit wat scifi in en zal je zeker aan het denken zetten. Er zit een duister randje aan en dat vond ik niet helemaal passen.

Specificaties

Waarschijnlijk is het liefde by P.Z. Rezin
Translator: Betty Klaasse, Yvonne de Swart
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Roman
Pages: 352
ISBN: 9789024575008

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5adc9c101db13_selected-products” products=”9200000084966270,9200000084910591″ name=”waarschijnlijk is het liefde” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *