Schuitje varen – M.J. Arlidge (Helen Grace 6.5)

IMG_20180414_202428_859

Een kort, spannend verhaal over Helen Grace.

Synopsis

De achttienjarige Helen Grace, net nieuw bij de politie, arriveert als eerste op de plek waar een dodelijk ongeluk heeft plaatsgevonden. Haar collega’s zijn ervan overtuigd dat de dood van de jonge man een tragisch ongeluk was. Maar Helen is daar niet zo zeker van. Wie is hun mysterieuze slachtoffer? Waarom zou hij zijn leven riskeren door over een drukke weg te rennen? Waar rende hij voor weg? Een duister geheim is verborgen tussen de stille velden van Hampshire, een geheim dat Helen vastbesloten is te ontrafelen.

Mijn mening

Je krijgt ‘Schuitje varen’ van M.J. Arlidge tot en met 10 juli gratis bij aankoop van een M.J. Arlidge boek en ik kreeg ‘m heel lief van Boekerij opgestuurd. Het verhaal speelt zich af voor ‘Iene miene mutte‘, het eerste verhaal over Helen Grace. ‘Schuitje varen’ vertelt het verhaal over een jonge Grace die haar eerste zaak oplost en waarbij je haar werkwijze leert kennen.

Het is een dun boekje, met maar 101 pagina’s heb je het zo uit maar is eigenlijk vanaf de eerste pagina al spannend. Het tempo wat in alle verhalen van M.J. Arlidge zit, zit hier misschien nog meer in, omdat het zo kort is. Je vliegt over de pagina’s en ik was verbijsterd hoe goed dit verhaal in de serie past.

Als aanvulling op je collectie en om Helen Grace nog beter te leren kennen is dit boekje echt een musthave. Voor ik het van Boekerij ontving, was ik zelf in staat een Arlidge boek te kopen zodat ik mijn collectie compleet had. Ik was dan ook echt blij dat ik het heb gekregen en vind het een toffe aanvulling voor in mijn kast.

Eindoordeel

Als je nog aan Arlidge wilt beginnen, is dit een mooie actie. Maar ook als je de verhalen over Helen Grace al kent, is dit een geweldige aanvulling en een musthave voor in je collectie.

Specificaties

Schuitje varen by M.J. Arlidge
Translator: Yolande Ligterink
Series: Helen Grace #6.5
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 101

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *