De Mol – Bart Debbaut

IMG_20180320_165124_909

Voor de fans van ‘Wie is de Mol?’.

Synopsis

Een groep van tien kandidaten – waaronder één saboteur – maakt zich klaar voor het nieuwe seizoen van De Mol. Allen hebben ze slechts één doel voor ogen: de bedrieger onder hen ontmaskeren. Een prachtige locatie en spannende opdrachten: het avontuur lonkt!

Maar vlak na de aftrap van de opnames verdwijnt Mary-Ann, één van de kandidaten, spoorloos. Het productieteam tast in het duister, dit hadden ze niet gepland. Is er een verrader op de set of speelt de mol dubbelspel?

Mijn mening

Ik geloof dat, als je een trouwe lezer van mijn blog bent, het wel duidelijk is dat ik een groot fan ben van ‘Wie is de Mol?’ het tv-programma. De Belgische versie vind ik ook echt geweldig en toen ik zag dat Bart Debbaut, een oud-deelnemer van de Belgische Mol, een thriller gebaseerd op het tv-programma had geschreven, wist ik: dit moet ik lezen.

En ik las het boek dan ook in één dag uit. Wat een thriller! Het voelt echt alsof je in het spel zit, want die kennis heeft Bart Debbaut duidelijk goed gebruikt in het verhaal. ‘De Mol’ is spannend, voelt zeer realistisch aan en past perfect in het hele ‘Wie is de Mol?’ plaatje. Ik ging naar bed met nog ongeveer 100 bladzijdes te gaan en wist toen al dat ik het uit moest lezen. Ik probeerde nog om het met nog ongeveer 30 pagina’s dicht te slaan, maar pakte het al snel weer op.

Je gaat samen met de deelnemers en productieteam mee in het spel van de Mol en je tast net zo erg in het duister als de hoofdrolspelers in het boek. Hierdoor blijft de spanningsboog constant gespannen staan en vlieg je echt door het boek heen. Dit is zeker een pluspunt, maar daardoor had ik het boek dan ook snel uit. En dat vond ik dan zeker jammer, want ik had nog wel meer willen lezen!

De ontknoping vond ik een beetje meh, op zich was het geen slechte ontknoping, maar het was er ook geen een die me heel erg verraste. Dat samen met het feit dat ik nu weet hoe het verhaal in elkaar zit en het dus niet nog een keer zal lezen, kwam ik uiteindelijk op een beoordeling van 4,5 ster. Als je van WIDM houdt, dan is dit zeker een aanrader, want qua opzet is het precies hetzelfde. Dat vond ik dan ook het tofste van het boek en ik heb er echt van begin tot eind van genoten!

Eindoordeel

Als je van ‘Wie is de Mol?’ houdt, dan is ‘De Mol’ van Bart Debbaut een aanrader. Spannend en intrigerend en goed op het spel gebaseerd. Genieten dus!

Specificaties

De Mol by Bart Debbaut
Published by Lannoo
Genres: Thriller
Pages: 320
ISBN: 9789401450096

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5acb1fad68057_selected-products” products=”9200000085144809,9200000085377815″ name=”de mol” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *