The Trials of Morrigan Crow – Jessica Townsend (Nevermoor, #1)

IMG_20180403_093800_173

Dit boek heeft niet alleen een prachtige cover, maar ook een geweldige binnenkant.

Synopsis

Morrigan Crow is cursed, destined to die on her eleventh birthday. But, as the clock strikes midnight, she’s whisked away by a remarkable man called Jupiter North and taken to the secret city of Nevermoor. There she’s invited to join the Wundrous Society. Mystery, magic and protection are hers – if only she can pass four impossible trials, using an exceptional talent. Which she doesn’t have…

Mijn mening

Op aanraden van Evelyn, wiens smaak ik compleet vertrouw, kocht ik in York dit boek. In Waterstones hadden ze een speciale editie, waarbij de pagina’s aan de zijkant roodgekleurd zijn en er een extra hoofdstuk is toegevoegd. Tja, dat was voor mij reden genoeg om dit boek te kopen. Na Evelyn’s enthousiaste review, wilde ik er gelijk in beginnen. En dat begin, dat was nog wel een dingetje.

Ik vond het best wel even lastig inkomen. Ik wist niet of het lag aan het feit dat ik elke keer maar een paar pagina’s kon lezen of dat het verhaal wat opbouw nodig had. Na even checken bij Evelyn, bleek dat het laatste het geval was. Gelukkig, dit lag dus niet aan mij.

Toen ik eenmaal in het verhaal zat: HOLY MOLY. Wat is dit leuk!! Jupiter is mysterieus, Nevermoor is geheimzinnig en geweldig, Morrigan zo leuk en OMG, ik kan echt niets anders zeggen dan: GA DIT LEZEN. Ik kan het echt met niks vergelijken, want Nevermoor is zo origineel, maar ook knus en hartverwarmend. Ik heb zo van dit boek genoten en ik heb nu al zin om het vervolg te gaan lezen. Ondanks dat het een verhaal is voor middlegraders (lezers van ongeveer een jaar of 12, 13) is het ook voor volwassenen zo genieten. Er zitten grapjes in, ik herkende de onzekerheden van Morrigan, maar ik vond de ontwikkelingen in het verhaal ook spannend en boeiend. Ik heb me geen enkel moment verveeld tijdens het lezen van ‘The trials of Morrigan Crow’.

Naast dat het verhaal echt geweldig is, vind ik de cover ook echt prachtig. In het echt zijn de letters goudglansend en blijf je er maar naar kijken en het aaien. Die rode pagina’s heb je hier met de Nederlandse versie helaas niet, maar wat vind ik dat een gave toevoeging zeg. Dat maakt het zeker nog wat specialer.

Eindoordeel

Of je het nu in het Engels of Nederlands gaat lezen, dat maakt me niet uit. Ga het gewoon lezen. Als je van toffe fantasywerelden houdt die niet aanvoelen als fantasy, als je van Harry Potter houdt, als je van spannende verhalen houdt, dit is jouw boek. ‘The trials of Morrigan Crow’ is het eerste briljante deel in de Nevermoor-serie van Jessica Townsend en ik kan nu al niet wachten op deel twee.

Specificaties

The trials of Morrigan Crow by Jessica Townsend
Series: Nevermoor #1
Published by Orion Publishing Co
Genres: Young Adult
Pages: 384
ISBN: 9781510103825

[bol_product_links block_id=”bol_5acb16ee51fbc_selected-products” products=”9200000081572014,9200000078648981,9200000084910626,9200000084966275″ name=”nevermoor 1″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *