Stormwind – Jackie van Laren (Eilandliefde #2)

9200000085063153

Een emotionele roman met een heftig verhaal.

Synopsis

Vincent is een surfer, een losbol, een vrijbuiter. Dus als zijn beste vriend Axel zijn hulp niet meer nodig heeft in Grote Vis, de strandtent die ze samen runden, omdat Axels nieuwe geliefde Wende zijn plek inneemt, kan hij dat alleen maar toejuichen: vrijheid, blijheid. Toch? Hij verruilt het Waddeneiland voor surfparadijs San Diego en geniet van zijn leventje in de zon, vrij van enige verplichting, maar na drie maanden slaat de verveling toe. Hij mist Axel, hij mist kitesurfen en hij mist… iets wat hij zelf nog niet kan benoemen.

Als Vincent terugkeert naar het eiland, blijkt de vriendenkring daar uitgebreid te zijn met de achttienjarige Milena, een nichtje van Wende dat na een traumatische gebeurtenis een veilige haven nodig had. Terwijl hij met hernieuwde energie en motivatie helpt bij allerlei nieuwe plannen met Grote Vis, gaat hij zich steeds meer betrokken voelen bij het welzijn van Milena. Maar die durft niet zomaar iemand te vertrouwen…

Mijn mening

Stormwind is het tweede deel in de Eilandliefde serie, die je gerust los van elkaar kan lezen. Ik las ze achter elkaar en dat was denk ik wel het beste om te doen. Je leert eerst Axel en Wende kennen en een beetje van Vincent. Vincent leer je in dit deel beter kennen.

Toch vond ik dit deel iets minder fijn lezen dan het vorige. Stormwind is voor mijn gevoel wat trager en het verhaal had wat mij betreft wel iets korter gemogen. Het voelde op momenten wat te uitgerekt en dat vond ik wel jammer.

Maar, ook dit deel is fijn en echt weer in de stijl van Jackie van Laren. Je gaat alle emoties door, er zit een lach en een traan in. Zo leer je Vincent kennen en blijkt dat hij niet zo happy is als hij zich voor doet komen.

Daarnaast vind ik het tof dat Jackie zo een groep mensen beschrijft in haar boeken, want doordat ze in deze twee boeken een andere hoofdpersoon heeft gekozen, voelt het steeds meer alsof het vrienden van je worden/zijn. Ik had dat al bij Axel en Wende in het eerste deel en ook Vincent is een vriend geworden. Ik blijf dat echt geweldig vinden van de boeken van Jackie van Laren.

Ik ben dan ook heel benieuwd wat ze in de komende delen gaat schrijven over de andere personen van dit vriendengroepje. Je kunt de verhalen al volgen op Facebook, maar ik wacht tot de boeken uitkomen.

Eindoordeel

Ondanks dat ik Stormwind van Jacki van Laren iets trager vond, heb ik genoten van het verhaal van Vincent. Aan het eind heb ik hem zeker in mijn hart gesloten.

Specificaties

Stormwind by Jackie van Laren
Series: Eilandliefde #2
Published by Boekerij
Genres: Chicklit
Pages: 288
ISBN: 9789022583425

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5aca264d18cf4_selected-products” products=”9200000085183196,9200000085063153″ name=”stormwind” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *