Marionet – Daniel Cole (Detective William Fawkes #2)

IMG_20180328_095858_138

Een ietwat trager vervolg op Ragdoll.

Synopsis

Rechercheur Emily Baxter krijgt te maken met een nieuwe zaak die haar akelig bekend voorkomt: een lichaam dat in dezelfde onmogelijke houding is opgehangen aan draden als bij de Ragdoll-moorden. Dit keer ligt het lichaam echter aan de andere kant van de wereld, en met het woord LOKAAS in de borst gekerfd.
Terwijl de media-aandacht steeds groter wordt, moet Baxter helpen bij een andere moordzaak. En dan treft ze eenzelfde soort moord aan: nu staat het woord POPPEN op de borst. Voor wie is het lokaas bedoeld, en wie zijn de poppen? Maar nog belangrijker, wie heeft de touwtjes in handen?

Mijn mening

Na het geweldige ‘Ragdoll‘ was ik zo benieuwd naar ‘Marionet’, het tweede deel in de serie over Detective William Fawkes. Als je het vorige deel hebt gelezen, dan wil je meer weten, maar ik kan je alvast verklappen dat het iets anders loopt.

Daniel Cole heeft duidelijk een idee voor ogen in dit boek en ik was het niet altijd eens met dat idee. Ik vond het traag, veel herhaling van het vorige boek en niet zo spannend. Toch zitten er zeker wel wendingen in die het spannend maken, maar die zitten eigenlijk meer aan het einde.

Doordat er veel opbouw nodig is in dit boek, vond ik het toch wel een beetje teleurstellend, zeker omdat er in ‘Ragdoll’ zoveel meer spanning zit. Je leert Emily Baxter goed kennen, maar zonder teveel te verklappen, had ik toch op een ander verhaal gehoopt. Ik had een beetje het idee alsof ik een slap aftreksel van ‘Ragdoll’ aan het lezen was, tot ongeveer 3/4 van het boek. Ik vind het zo jammer en had eerlijk gezegd weinig zin om het boek op te pakken, vooral omdat ik het idee had dat ik dit al had gelezen.

Toch maakte het einde een hoop goed, vooral het laatste hoofdstuk was echt een knaller. Dat hoofdstuk heeft voor één ster extra gezorgd, want ik wil nu zeker wel verder lezen. Toch zou ik het boek niet gelijk kopen als het uit komt, maar misschien even wachten, vooral omdat het grote deel van ‘Marionet’ me zo tegenviel.

Eindoordeel

‘Marionet’ was echt geen geweldige opvolger op ‘Ragdoll’ van Daniel Cole. Een wat flauw, soms zelfs saai tweede deel. Gelukkig maakte het einde echt een hele hoop goed.

Specificaties

Marionet by Daniel Cole
Translator: Josee Koning
Series: William Fawkes #2
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Thriller
Pages: 400
ISBN: 9789024576005

[bol_product_links block_id=”bol_5ac331dc4ae2e_selected-products” products=”9200000084910644,9200000084966273″ name=”marionet” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *