Minicruise York

Boot Pride of Hull

Afgelopen weekend gingen mijn dude en ik op een minicruise naar York.

Dit was een aanbieding en omdat ik heimwee naar de UK had, besloten we hier gebruik van te maken. We vertrokken vrijdagmiddag richting Rotterdam, waar de boot ‘Pride of Hull’ lag. Deze vaart van Rotterdam naar Hull, waar wij de bus naar York pakte.

De boot is megagroot, je kunt er ook met eigen auto op, maar dus ook als voetpassagier. Je krijgt echt een minihut waar je net je kont kan keren (hoewel dat in de douche maar echt net lukt!) met een stapelbed. Daar was ik even niet op voorbereid, maar goed, het was een prima hut.

We aten aan boord bij The Brasserie, een wat luxer aanvoelend restaurant. Voor een hoofdgerecht ben je ongeveer €15 kwijt, maar je krijgt echt genoeg. Ik heb de eerste avond fish & chips gegeten, de tweede avond een hamburger. Beiden waren echt heel lekker en ik kon beide keren niet alles op. Je hebt aan boord ook een all you can eat restaurant, hier hebben we alleen ontbeten. Ontbijt was €13 per persoon, wat zeker niet goedkoop is, maar er is vrij veel keus.

Aan boord is weinig te doen, je hebt een bioscoop, wat winkeltjes en een bar. Er is tot vlak na vertrek 4g, maar in je hut heb je dus geen bereik en op zee ook niet. Wij kochten een kaartspel en speelden eigenlijk de hele avond kaartspelletjes in de bar. Over het slapen: ik heb heel slecht geslapen, blijkbaar was de zee heel onrustig en bewoog de boot heel erg. De volgende dag had ik onwijs last van zeebenen. Mijn dude had daarentegen nergens last van (ugh).

York Minster

De volgende ochtend kwamen we aan in Hull, waarna we de bus (ongeveer 1,5 uur rijden) naar York pakten. Dit is helemaal top georganiseerd. We kwamen rond tien uur aan in York en besloten eerst gewoon rond te lopen en na de lunch te gaan winkelen. De York minster stond op ons lijstje om te bekijken (van buiten dan, want naar binnen kost ongeveer €15 p.p.) en daar liepen we al vrij snel tegenaan.

York ruins

York is een oude stad en dat merk je overal. De architectuur is oud en nieuw gecombineerd en daar hou ik echt van. Ik keek mijn ogen uit, maar maakte eigenlijk weinig foto’s. Ik had tot de lunch mijn camera om mijn schouder, daarna heb ik ‘m opgeborgen.

We lunchten bij Nando’s (ik heb mijn fix weer binnen, oh wat heb ik daar van genoten zeg!) en besloten daarna te gaan winkelen. Ik had een flinke lijst met winkels die ik wilde bezoeken (Boots, New Look, Waterstones), maar had ook tips van Evelien gekregen, waaronder The little apple bookshop. Dat is, zoals de naam al zegt, een boekwinkeltje. Echt een fijne, maar kleine winkel met een combinatie van bestsellers en onbekende boeken. Ik kocht er een gesigneerd Miranda Hart boek.

Shambles

De Shambles is een mustsee als je in York bent. Je kunt er niet omheen, je moet over de Japanners heen springen (wij moesten ongeveer een kwartier op een groep Japanners wachten die zonodig een boomerang moesten nemen. En nog een. En nog een..), maar als je eenmaal in de Shambles loopt, lijkt het alsof je in Diagon Alley bent. Allemaal kleine, zelfstandige winkeltjes die allemaal veel te leuke spulletjes verkopen.

The shop that must not be named

Wat je als Harry Potter fan niet kunt missen is ‘The shop that must not be named’. Nou moet ik zeggen dat ik ‘m alleen van buiten heb gezien, er stond een rij van hier tot Tokio én ernaast zitten nog twee Harry Potter winkeltjes, waar geen rij voor stond. Je kijkt je ogen uit als Harry Potter fan! De werknemers dragen echte HP kleding en ook de inrichting voelt als Hogwarts. Laf it!

We stopten nog even voor tea and scones bij Cafe Nero en liepen nog even bij de Whisky shop en Yankee Candle store naar binnen. Helaas mag je geen alcohol meenemen aan boord, maar mijn dude was erg blij dat de Whisky shop ook naar Nederland verzend.

Rond een uur of vier vertrokken wij weer richting Hull en de boot, waar we onze spullen dumpte en lekker gingen eten. Gelukkig sliep ik deze nacht een stuk beter en kwamen we rond 9 uur ’s ochtends in Rotterdam aan.

Ik ben zeker blij dat ik een keer een minicruise heb gemaakt, waar ik helemaal blij van werd is dat ik weer even mijn UK fix heb gehad, maar aangezien ik nog echt wel last heb gehad van zeebenen en het niet goed slapen, denk ik niet dat ik het nog een keer ga doen. Wil je meer foto’s zien, kun je naar mijn Flickr pagina gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *