Duingras – Jackie van Laren (Eilandliefde #1)

IMG_20180325_091943_642

Een heerlijke roman waar je helemaal in verdrinkt.

Synopsis

Wende Freriks staat op een keerpunt in haar leven: ze is gestopt met haar opleiding en is totaal onverwacht gedumpt door haar vriend. In een opwelling boekt ze twee weken vakantie op een waddeneiland, om het einde van haar relatie te verwerken en te bedenken wat ze nou eigenlijk wil met haar leven.

In Grote Vis, de enige strandtent op het eiland, raakt ze aan de praat met de eigenaar Axel en zijn beste vriend Vincent. De twee zijn tegenpolen: zo vrolijk en flirterig als surfer Vincent is, zo serieus en ontoegankelijk is Axel. Nu ze er toch is helpt Wende de twee her en der met een klusje, en al snel komt ze er dagelijks, raken ze echt bevriend en lijkt haar oude leven heel ver weg. Behalve oprechte vriendschap voelt Wende ook iets anders voor de stugge Axel, al wil ze daar nog niet te veel over nadenken nu haar nieuw verworven vrijheid net een beetje begint te wennen. Tot haar ex ineens voor haar neus staat en alles op zijn kop zet…

Mijn mening

Ik ben grote fan van Jackie van Laren, ik denk zelfs dat ik wel kan zeggen dat zij mijn favoriete Nederlandse auteur is. Haar boeken geven me een warm gevoel én ik lees ze echt in één ruk uit.

Dat was ook zo met ‘Duingras’, een verhaal dat Jackie van Laren oorspronkelijk voor Facebook schreef. Uiteindelijk is samen met uitgeverij Boekerij besloten dit verhaal én het vervolg (Stormwind en het derde deel dat in augustus uit komt) uit te geven.

Ik had dit verhaal voorbij zien komen op Facebook, maar ik eenmaal wist dat het verhaal ook in boekvorm werd uitgebracht, besloot ik te wachten. Ik ben niet goed in verhalen in stukjes lezen, ik wil meteen door kunnen lezen. Gelukkig was dat met ‘Duingras’ ook zo. De manier van vertellen die herkenbaar is voor Jackie van Laren zit hier ook goed in.

Jackie van Laren schrijft zo dat je vanaf de eerste pagina’s een band met de hoofdpersonen krijgt en dat je gedurende het lezen ze door elkaar wilt rammen, maar soms ook een knuffel wilt geven. Aan het eind van het boek weet je: dit zijn vrienden geworden. Axel en Wende, maar ook Vincent hebben ieder hun eigen uitgesproken karakter, maar passen ook geweldig bij elkaar. De manier waarop ze met elkaar omgaan maakte me aan het lachen, ik pinkte soms een traantje weg en baalde weer als een stekker toen het boek uit was.

Gelukkig ligt Stormwind al op me te wachten en ben ik daar (op het moment dat ik dit schrijf) alweer bijna halverwege in! Ik weet gewoon dat als ik een boek van Jackie van Laren lees, ik daar blij van word en Duingras is daar opnieuw geen uitzondering in. Heerlijk!

Eindoordeel

Axel, Wende en Vincent zijn vrienden van me geworden. ‘Duingras’, het eerste deel in de Eilandliefde-serie van Jackie van Laren, is opnieuw van begin tot eind genieten. Pot thee, stapel koekjes en misschien een tissue en je hebt een geweldige middag.

Specificaties

Duingras by Jackie van Laren
Series: Eilandliefde #1
Published by Boekerij
Genres: Roman
Pages: 272
ISBN: 9789022580370

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5ab7ba65b81fd_selected-products” products=”9200000085063398,9200000085183222″ name=”duingras” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *